Privacybeleid | Teufel

Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Menu openen Menu sluiten
Home

Privacybeleid

Wij verwerken uw persoonlijke gegevens uitsluitend in overeenstemming met de geldende wetgeving, in het bijzonder de Europese algemene verordening met betrekking tot de gegevensbescherming. In dit document geven wij meer informatie over hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan.

  • A. Overzicht

    1. Verantwoordelijke instanties en privacyverantwoordelijken

    Deze privacyverklaring geldt voor de gegevensverwerkingen door Lautsprecher Teufel GmbH, Budapester Straße 44, 10787 Berlijn (hierna “Teufel“).

    De privacyverantwoordelijke van Teufel is
    de heer Mario Arndt,
    DEUDAT GmbH, Zehntenhofstr. 5b, 65201 Wiesbaden
    Tel.: +49 611 950008-32
    Fax: +49 611 950008-5932
    E-mail: kontakt@deudat.de

    Onze privacyverantwoordelijke is altijd beschikbaar voor al uw vragen en opmerkingen over de gegevensbescherming.

    2. Persoonlijke gegevens

    Persoonlijke gegevens zijn gegevens die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op uw persoon.

    3. Doel
    Wij verwerken deze gegevens in de grond van de zaak voor twee doeleinden: naleving van het contract en marketingdoeleinden (reclame, nieuwsbrief, analyse van onze website en uw gebruik). Wij zullen uw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen of op een andere manier commercialiseren.
    4. Uw rechten

    Het zijn uw gegevens! U hebt verschillende rechten met betrekking tot uw gegevens die u tegenover ons kunt uitoefenen. Wij geven u op de overeenkomstige plaatsen een duidelijk verwijzing naar deze rechten. Een overzicht van uw rechten vindt u bovendien in hoofdstuk J.

    5. Uw bescherming

    Onze volledige website, d.w.z. alle formulieren waarin u gegevens invoert, het bestelproces en andere functies, zijn beveiligd met SSL (Secure Socket Layer). Dit uitgebreide systeem voor de bescherming van gegevensoverdrachten (het systeem wordt ook bij het online bankieren gebruikt) garandeert een veilige en erkende omgang met uw gegevens. U herkent een SSL-verbinding aan de “s“ na http of aan een slotsymbool in uw browser. Daarnaast treffen wij nog andere geschikte technische en organisatorische maatregelen om uw persoonlijke gegevens te beschermen.

    6. Uw contact met ons

    Als u via e-mail of via een contactformulier contact met ons opneemt, zullen de door u opgegeven persoonlijke gegevens automatisch worden opgeslagen. Deze op vrijwillige basis door u aan ons verstrekte gegevens worden voor de verwerking van uw verzoek of een overeenkomstige contactopname opgeslagen.

  • B. Gegevensverwerking voor contractafsluiting en orderverwerking

    • I. Algemene gegevensverwerking

      Teufel verkoopt producten online en in de winkels. Voor de uitvoering van het contract zullen wij persoonlijke gegevens verwerken die u ons voor de aankoop en de uitvoering van de aankoop bezorgt. Hierbij gaat het om de volgende gegevens:

      • Naam, voornaam,
      • Factuur- en leveringsadres,
      • E-mailadres,
      • Betalingsinformatie
      • Evt. Geboortedatum,
      • Evt. Telefoonnummer.

      Wij verwerken deze gegevens op basis van Art. 6 par. 1 sub b AVG voor de uitvoering van een contract. Wij zijn verplicht om uw e-mailadres te verwerken om u een bestellingsbevestiging te bezorgen (art. 6 alinea 1 sub c AVG). Bovendien wordt uw e-mailadres doorgegeven aan onze dienstverlener Parcellab GmbH. Die geeft u via e-mail meer informatie over de verzendingsstatus van uw levering. De verwerking van uw e-mail adres voor dit doel is gebaseerd op Art. 6 par. 1, sub b AVG. Daarnaast slaan we uw IP-adres op voor een geplaatste bestelling. Deze verwerking gebeurt uit ons legitiem belang om ons te beschermen tegen internetfraude, Art. 6 par. 1, sub f AVG. Wij verwijderen het IP-adres bij uw bestelling na 6 maanden.

      Voor de verzending van de bestelde goederen geven wij uw naam, leveringsadres en evt. uw telefoonnummer door aan onze logistieke dienstverleners en transporteurs. Het telefoonnummer is noodzakelijk voor de afstemming van de transporteur. Voor herstellingen geven wij uw naam, adres en contactgegevens aan onze dienstverlener Minitec GmbH. In beide gevallen gebeurt de verwerking van uw persoonlijke gegevens met het oog op de uitvoering van het contract met u, in overeenstemming met art. 6 par. 1, sub b AVG.

      Als u een klantaccount aanmaakt, verwerken wij de bovenstaande gegevens om uw klantaccount aan te maken. De wettelijke basis daarvoor is uw gegeven toestemming (art. 6 par. 1 sub a AVG). Uw toestemming hiervoor kunt u te allen tijde met toekomstige werking intrekken door een e-mail te sturen naar unsubscribe@teufel.de.

      Bij volledige uitvoering van het contract en volledige betaling van de koopprijs worden uw gegevens voor verder gebruik geblokkeerd en na afloop van de belasting- en handelsrechtelijke voorschriften gewist, tenzij u uitdrukkelijk hebt ingestemd met het verdere gebruik van uw gegevens, bijv. voor het verzenden van onze nieuwsbrief (zie ook paragraaf E).

    • II. Verwerking van betalingsgegevens

      Bij alle betalingstypes en vooruitbetalingen moeten wij de voor de betaling noodzakelijke gegevens aan de aanbieder van de betalingsdienst overdragen. Dit gebeurt uitsluitend voor de naleving van het contract, art. 6 par. 1 sub b AVG.

      Voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen en in het kader van de contractafhandelingen, art. 6 par. 1 sub b en f AVG, geven wij uw persoonlijke gegevens voor het afhandelen van openstaande vorderingen door aan IHD Gesellschaft für Kredit- und Forderungsmanagement mbH, Augustinusstr. 11 B, 50226 Frechen.

  • C. Gegevensverwerking door de klantenservice

    • I. Algemene gegevensverwerking door de klantenservice

      Om u voor, tijdens en na de bestelling een zo goed mogelijke klantendienst te kunnen aanbieden, gebruiken wij de diensten van het platform Zendesk. De exploitant van dit platform is Zendesk Inc, 1019 Market Street, San Francisco, CA 94102 USA. Zendesk verzamelt verschillende processen (e-mail, telefoon) met betrekking tot een klant zodat wij bij de advisering een duidelijk overzicht van de geschiedenis hebben. Neem contact op met onze klantenservice of schrijf ons een persoonlijk bericht op onze Facebookpagina, dan worden deze inzendingen voor uw verzoek in Zendesk opgeslagen. De verwerking van uw gegevens voor deze doeleinden is gebaseerd op art. 6 alinea 1 sub. b of sub. f AVG. Wij komen onze contractuele verplichtingen of onze verplichtingen in het kader van de garantie na of wij verwerken uw gegevens met Zendesk voor de opvolging en de documentatie van de processen, voor het oplossen van problemen en voor de interne analyse en verbetering van onze diensten, wat telkens een gerechtvaardigd belang vormt. Zendesk garandeert contractueel dat uw persoonlijke gegevens binnen de EU worden opgeslagen. Voor de door ons gecontracteerde service- en ondersteuningsdoeleinden van Zendesk kunnen echter ook gegevens naar de VS worden overgedragen. We hebben een contract met Zendesk over standaardclausules voor gegevensbescherming volgens Art. 46 AVG gesloten. Bovendien is Zendesk een van de weinige softwareaanbieders over de hele wereld die zogenaamde Binding Corporate Rules over de hele onderneming hebben ingevoerd (te raadplegen op https://d1eipm3vz40hy0.cloudfront.net/pdf/ZENDESK%20-%20BCR%20Processor%20Policy.pdf), die door de EU-commissie werden vrijgegeven, artikel 47 AVG. De VS is echter een land dat geen adequate bescherming biedt voor persoonsgegevens op grond van de EU-verordening 2016/679; dit betekent onder meer dat de overheidsinstanties in de VS de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen tot uw gegevens zonder effectieve rechtsmiddelen. Meer informatie over de gegevensbescherming bij Zendesk is terug te vinden op https://www.zendesk.nl/company/customers-partners/privacy-policy/. De gegevens worden opgeslagen tot u bezwaar maakt tegen de opslag.

    • II. Callcenter

      In het Callcenter maken we gebruik van Amazon Connect, een service van Amazon Web Services EMEA SARL, John F. Kennedy 38, L-1855 Luxemburg (hierna Amazon) Amazon Connect is een Callcenter-service die ons toelaat om uw vragen en verzoeken optimaal te behandelen. De service wordt door Amazon via een cloud ter beschikking gesteld.

      Om uw verzoeken in behandeling te kunnen nemen worden de persoonsgegevens, die u ons bij uw oproep hebt bezorgd, verwerkt. Het gaat om uw telefoonnummer en datum en uur van uw oproep. Andere persoonsgegevens worden alleen verwerkt met uw instemming. Ze zullen ons helpen om de service aan onze klanten te verbeteren. Het gaat hier bijvoorbeeld om de opname van het gesprek en de machinale evaluatie van de inhoud. De verwerking van uw gegevens voor deze doeleinden is gebaseerd op art. 6 par. 1 sub a of sub f van de AVG, we verwerken uw gegevens op basis van uw instemming of verwerken de gegevens omdat deze noodzakelijk zijn voor de technische opvolging van de oproep.

      In het geval u gebruik maakt van de callback-functie om onnodige wachttijden te voorkomen bieden we u, naast de service op onze website een terugbelservice, waarbij we u binnen een vastgestelde termijn terugbellen, of een wachtdienst bij telefonisch contact aan. Via ons contactformulier kunt u een persoonlijke terugbelafspraak maken met onze Klantenservice. Het enige wat u hoeft te doen is uw telefoonnummer en de gewenste datum in het contactformulier in te vullen. Op de gewenste datum wordt u door een lid van onze klantenservice teruggebeld. Onze wachtservice wordt automatisch aangeboden wanneer u telefonisch contact met ons opneemt en u in de wachtrij staat. In deze gevallen kunt u via de kiestoetsen van uw telefoon instemmen met de wachtdienst en een terugbelnummer achterlaten. Amazon Connect blijft in dat geval virtueel voor u in de wachtrij staan en belt u terug op het opgegeven telefoonnummer zodra u aan de beurt bent. De verwerking van uw vrijwillig opgegeven telefoonnummer voor het gebruik van onze terugbel- en wachtservice is gebaseerd op art. 6 par. 1 sub a van de AVG.

      Deze gegevensverwerking gebeurt in beginsel door Amazon in onze opdracht, tenzij u op eigen verantwoordelijkheid uitdrukkelijk instemt met de verwerking van uw gegevens door Amazon. Verdere informatie betreffende de verwerking van uw persoonsgegevens door Amazon is terug te vinden in het beleid betreffende gegevensbescherming van Amazon (https://aws.amazon.com/de/privacy/).

      Amazon garandeert ons contractueel dat uw persoonsgegevens binnen de EU worden bewaard. Voor sommige functies van de service is het echter mogelijk dat gegevens worden doorgestuurd naar de VS. We hebben met Amazon een overeenkomst over standaardclausules voor gegevensbescherming afgesloten volgens art. 46 van de AVG. De VS is echter een land dat geen adequate bescherming biedt voor persoonsgegevens op grond van de EU-verordening 2016/679; dit betekent onder meer dat de overheidsinstanties in de VS de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen tot uw gegevens zonder effectieve rechtsmiddelen.

      De gegevens worden verwijderd van zodra ze niet meer nodig zijn om het doel te bereiken of als u uw toestemming hebt ingetrokken.

    • III. Online retourenportaal

      Om u de best mogelijke klantenservice te kunnen bieden, ook met betrekking tot de handhaving van het 8 weken retourrecht, hebben we in een online retourportaal onze website geïntegreerd. Via het portaal kunt u eenvoudig online de retourzending van uw goederen aanvragen en het pakketlabel afdrukken door uw orderbevestigingsnummer en uw e-mailadres in te voeren. De verwerking van de gegevens is noodzakelijk voor de afwikkeling van uw verkoopovereenkomst en vindt plaats op basis van Art. 6 par. 1 sub b AVG. De ingevoerde gegevens worden door ons alleen verwerkt om uw aankoopcontract na te komen. Na het succesvol wijzigen van het koopcontract worden de in het formulier ingevulde gegevens door ons gewist.

    • D. Gegevensverwerking via cookies en pixels, met name voor marketingdoeleinden

      • I. Algemene informatie over het gebruik van cookies en pixels

        Op onze websites worden cookies en pixels gebruikt. Indien niet nader gespecificeerd in de volgende uitleg, gebruiken wij cookies of pixels voor statistische doeleinden en voor doeleinden die bedoeld zijn om het gebruik van onze websites voor u gemakkelijker te maken. Deze cookies of pixels stellen ons ook in staat om onze winkel te optimaliseren en onze reclamebenadering te verbeteren.

        We gebruiken verschillende soorten cookies en pixels. De cookies en pixels die op onze websites zijn ingesteld, kunnen op basis van hun levensduur worden ingedeeld in sessiecookies of -pixels en tijdelijke cookies of pixels.

        Sessiecookies of pixels: Deze cookies en pixels worden na afsluiten van uw browserprogramma weer verwijderd. Tijdelijke cookies of pixels: Afhankelijk van het doel van de cookie of pixel kan de levensduur van de cookie of pixel variëren van 24 uur tot enkele jaren.

        Een andere indeling van cookies of pixels kan worden gemaakt op basis van het doel. Zo maken wij onderscheid tussen technisch noodzakelijke cookies, analysecookies of -pixels en reclamecookies of -pixels.

        Niet alle cookies of pixels op onze websites worden door Teufel ingesteld. Als het bijvoorbeeld gaat om cookies en pixels, moet er een verder onderscheid worden gemaakt tussen first-party cookies (eigen cookies) en third-party cookies of pixels (cookies of pixels van derden). Deze laatste cookies worden door partners van Teufel ingesteld en vervullen taken die bepaalde diensten voor ons op onze websites moeten overnemen. Meer informatie over de partners en de uitgevoerde verwerkingen vindt u verderop in dit document.

        U kunt de instelling van veel van de hier en in ons cookie- en pixelbeleid beschreven cookies of pixels uitschakelen. U kunt uw browser ook door middel van instellingen laten weten welke cookies of pixels u in principe wilt accepteren. U kunt ook alle cookies of pixels na elke sessie verwijderen. Meer informatie vindt u hier: Cookie- en pixelrichtlijnen.

        Voor de technologieën die nu volgen onder II. en III. kunt u onze cookie- en pixelpagina gebruiken en de verschillende technologieën met effect voor de toekomst deactiveren, naast de in de teksten vermelde tegenstrijdigheids- of opt-out-mogelijkheden van de afzonderlijke aanbieders en technologieën.

        Teufel gebruikt software van Tealium Inc, 11095 Torreyana Road, San Diego, CA 92121 ("Tealium") om de cookies en pixels te beheren en te controleren. Het gebruik van de dienst is gebaseerd op Art. 6 par. 1 sub f AVG om het gebruik van cookies en pixels in het bedrijf centraal te regelen. We gebruiken de software ook om uw browserinstellingen voor cookies en pixels te controleren. Met de software kunnen we instellen wanneer een cookie of pixel wordt geladen en welke gegevens in de cookie of pixel worden verwerkt. Tealium zelf kent de inhoud van de cookies en de pixels niet, maar plaatst een cookie op uw computer om het beheer van de cookies en de pixels mogelijk te maken (zie hieronder onder II.).

      • II. Functionele cookies en pixels: Technisch noodzakelijke gegevensverwerking

        Wanneer u onze website bezoekt, wordt er automatisch informatie van uw eindapparaat naar onze servers en applicaties gestuurd en opgeslagen in een zogenaamd logbestand.

        Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

        • Browsertype/browserversie; besturingssysteem, naam van uw internetprovider,
        • Website, applicatie die u naar ons toe heeft gebracht,
        • IP-adres van uw apparaat,
        • URL en naam van de bezochte pagina,
        • Datum en tijd van de serveraanvraag.

        Een verwerking van deze gegevens is de technische basis voor uw verbinding met de website, de correcte weergave van de website op uw apparaat en een analyse van de systeembeveiliging en -stabiliteit. Onze wettelijke basis voor de verwerking van de informatie is de uitvoering of initiatie van het contract volgens Art. 6 par. 1 sub b AVG of ons legitieme belang volgens Art. 6 par. 1 sub f AVG. Omwille van de bovenstaande redenen worden de logbestanden na 6 maanden verwijderd.

        • Google reCaptcha

        • New Relic

        • Tealium Tag Manager

      • III. Analysecookies of -pixels: Gegevensverwerking voor webanalyse

        Wij gebruiken webanalysetools om het gebruik van onze website door u te analyseren. Het gaat bij webanalyse-technologieën om technologieën die bezoeken aan onze websites samenvoegen tot statistische informatie, zodat we begrijpen hoe onze websites door de bezoekers worden gebruikt. Wij gebruiken deze gegevens om onze website gebruiksvriendelijk vorm te geven, het bereik te meten en marktonderzoek te voeren. Daarbij letten wij erop dat de gebruikte tools, die de gegevens alleen volgens onze instructies verwerken, de verzamelde gegevens over uw websitebezoeken niet combineren met persoonlijke gegevens. Als uw IP-adres wordt opgeslagen, gebeurt dit uitsluitend in verkorte en dus anonieme vorm. Voor ons is het belangrijk om onze websites te optimaliseren en statistische gegevens over het gebruik te verzamelen. Wij baseren de gegevensverwerking met betrekking tot de webanalyse op onze legitieme belangen volgens Art. 6 par. 1 sub f AVG of met uw toestemming volgens Art. 6 par. 1 sub a AVG (zie hieronder voor details over de afzonderlijke tools).

        De gegevens worden verwijderd van zodra ze niet meer nodig zijn om het doel van hun verzameling te bereiken of als u uw toestemming voor hun gebruik hebt ingetrokken.

        • Exactag Analytics

        • Mapp Intelligence

        • Kameleoon

      • IV. Reclame-cookies of -pixels: Gegevensverwerking voor online reclame

        Als onderneming met rechtstreekse verkoop waarvan de verkopen bijna uitsluitend online plaatsvinden, zijn wij aangewezen op online reclame en het online aanspreken van klanten en geïnteresseerden. Bij de keuze van de daarvoor gebruikte technologieën hechten wij veel belang aan het feit dat ze aan deze hoge privacynormen voldoen. Als onze verwerkers worden de aanbieders van de betreffende tools bovendien onderworpen aan onze voorschriften met betrekking tot de gegevensverwerking. Wij selecteren de dienstverleners ook op basis van de manier waarop ze uw gegevens verwerken. Voor de hieronder beschreven diensten verzamelen wij de telkens aangegeven persoonlijke gegevens op basis van uw toestemming volgens Art. 6 par. 1 sub a AVG.

        • Billiger

        • Bing Ads

        • Criteo

        • Emarsys

        • Facebook

        • Google Ads

        • Kelkoo

      • V. onze Affiliate Partner Rakuten

        Onze Affiliate Partner Rakuten Marketing France SAS, 92 Rue de Réaumur, 75002 Paris (Frankreich) verwerkt persoonlijke gegevens van uw bezoek aan onze website voor de afwikkeling van opdrachten. Als u onze website bereikt via een reclamelink van Rakuten, plaatst Rakuten een cookie op uw computer en krijgt u een commissie van ons als een bestelling succesvol wordt afgerond. Voor de afwikkeling van de provisie geven wij informatie over uw bestelling en uw bezoek aan onze website door aan Rakuten. Dit omvat bijvoorbeeld uw ordernummer in gepseudonimiseerde vorm en informatie over welke Rakuten-partner u hebt gebruikt om toegang te krijgen tot onze website. De verwerking wordt uitgevoerd in ons legitiem belang als e-commercebedrijf om samen te werken met partners in affiliate marketing en om onze producten via hun netwerken te adverteren. Onze belangen wegen zwaarder dan uw belangen en fundamentele rechten bij dit soort bewerkingen, zodat we de bewerkingen op Art. 6 par. 1 sub f kunnen baseren. Een verwerking van de gegevens door Rakuten in landen buiten de EU/EER is niet uitgesloten. In het bijzonder behoudt Rakuten zich het recht voor om de gegevens over te dragen aan de VS. We hebben met Rakuten een overeenkomst over standaardclausules voor gegevensbescherming volgens Art. 46 AVG gesloten. Daarnaast heeft Rakuten bindende bedrijfsvoorschriften voor de hele onderneming ingevoerd (beschikbaar op: https://corp.rakuten.co.jp/privacy/en/bcr.html), die zijn goedgekeurd door de Luxemburgse gegevensbeschermingsautoriteit, artikel 47 AVG. Zie voor details over de gegevensverwerking door Rakuten https://rakutenadvertising.com/legal-notices/services-privacy-policy/. De VS is echter een land dat geen adequate bescherming biedt voor persoonsgegevens op grond van de EU-verordening 2016/679; dit betekent onder meer dat de overheidsinstanties in de VS de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen tot uw gegevens zonder effectieve rechtsmiddelen. De gegevens worden opgeslagen tot u bezwaar maakt tegen de opslag. U kunt te allen tijde bezwaar maken met werking voor de toekomst via: https://optout.networkadvertising.org/?c=1 of https://optout.aboutads.info/?c=2&lang=EN.

    • E. Verwerking van gegevens voor andere marketingdoeleinden

      • I. Wedstrijden

        Als u deelneemt aan door ons aangeboden wedstrijden, verwerken wij uw hiervoor verstrekte gegevens doorgaans ook alleen voor de uitvoering van de betreffende wedstrijd. Iets anders geldt alleen als voor deelname aan een wedstrijd inschrijving voor onze nieuwsbrief nodig is. In dit geval zijn de aanvullende toelichtingen onder sub 2 van toepassing. Afhankelijk van het ontwerp van de wedstrijd kan de verwerking van persoonsgegevens voor het uitvoeren van de wedstrijd met name een melding van een overwinning of een bericht dat u niet heeft gewonnen omvatten. Als u van ons een prijs krijgt die naar u moet worden verzonden, gebruiken wij uw gegevens ook voor dit doeleinde en geven wij de gegevens door aan de transporteur. De gegevensverwerking is bij onze wedstrijden gebaseerd op art. 6 par. 1 sub b en eventueel Art. 6 par. 1 sub a AVG.

      • II. E-mail en nieuwsbrief

        Wij gebruiken uw e-mailadres, naast de bovengenoemde, voor de volgende doeleinden.

        • 1. Reclame voor eigen, gelijkaardige producten en klanttevredenheid

          In overeenstemming met de aanwijzingen die bij de verzameling van het e-mailadres in het bestelproces worden aangegeven, mogen wij u reclame voor eigen, gelijkaardige producten van Teufel sturen en u eenmalig na een aankoop naar uw tevredenheid vragen. De gegevensverwerking is gebaseerd op Art. 6 par. 1 sub f AVG, omdat we een legitiem belang hebben om onze klanten in de reclame rechtstreeks aan te spreken. U kunt altijd met toekomstige werking bezwaar maken tegen het gebruik van uw e-mailadres voor dit doeleinde. Dit kan met een e-mail naar unsubscribe@teufel.de of via de link in de e-mail.

        • 2. Nieuwsbrief

          Als u uw toestemming hebt gegeven en aansluitend op de verzonden bevestigingslink hebt geklikt (dubbele Opt-In-procedure), ontvangt u regelmatig onze nieuwsbrief met productaanbevelingen, praktijktypes en enquêtes. Op basis van uw toestemming, art. 6 par. 1 sub a AVG gebruiken wij u e-mailadres, uw gebruiksgedrag in de nieuwsbrief en het koopgedrag in de shop om een persoonlijk profiel aan uw e-mailadres te koppelen en zo alleen interessante aanbiedingen voor u in onze nieuwsbrief weer te geven. De nieuwsbrieven krijgen hiervoor een webbaken, een miniatuurgrafiek die een serveroproep activeert waardoor een logbestand kan worden geschreven.

          Uw e-mailadres wordt verwijderd van zodra het niet meer nodig is om het doel van zijn verzameling te bereiken. Uw e-mailadres wordt bijgevolg zolang opgeslagen als het abonnement van de nieuwsbrief actief is. Voor de verzending van de nieuwsbrief en de afstemming op uw interesses maken wij gebruik van de hulp van Emarsys, Hans- Fischer Straße 10, 80339 München. Uw toestemming voor de ontvangst van de nieuwsbrief kunt u altijd met toekomstige werking intrekken op unsubscribe@teufel.de of via de link in de e-mail.

        • 3. Product- en shopbeoordelingen

          Als u na afloop van uw bestelling toestemming hebt gegeven dat wij u via e-mail verschillende mogelijkheden voor de beoordeling van onze shop of onze producten mogen aanbieden, verwerken wij uw e-mailadres ook voor dit doeleinde en baseren wij ons op uw toestemming, art. 6 par. 1 sub a AVG. Uw toestemming voor de ontvangst van deze e-mail kunt u altijd met toekomstige werking intrekken op unsubscribe@teufel.de of via de link in de e-mail.

    • F. Gegevensverwerking via sociale media

      • I. Onze blogs

        Op onze blogs bestaat de mogelijkheid om bijdragen van een commentaar te voorzien. De ingevoerde gegevens en de commentaren worden door ons opgeslagen. De gegevensverwerking gebeurt alleen met het oog op de publicatie van de commentaren. Het opgegeven e-mailadres wordt niet gepubliceerd, maar dient om contact met u te kunnen opnemen in verband met eventuele vragen of ondersteuningskwesties. Bij elke post wordt uw IP-adres opgeslagen om onwettige posts of posts die de rechten van derden schenden, te kunnen onderzoeken. Dit dient voor ons belang van de rechtsvervolging en -handhaving. Wettelijke basis voor deze verwerking is art. 6 par. 1 sub f AVG. De logbestanden worden na 6 maanden automatisch verwijderd.

        Google Fonts
        Onze blog maakt gedeeltelijk gebruik van zogenaamde webfonts, die worden geleverd door Google Ireland LTD, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland, voor de uniforme weergave van lettertypes. Bij het oproepen van een website laadt uw browser de nodige Web Fonts in het browsercachegeheugen om teksten en lettertypes correct weer te geven.

        Hiervoor moet de door u gebruikte browser verbinding maken met de servers van Google. Hierdoor weet Google dat onze website via uw IP-adres wordt benaderd. Het gebruik van Google Fonts is in het belang van een consistente en aantrekkelijke presentatie van de lettertypes op onze blog. Dit vormt een gerechtvaardigd belang volgens art. 6 par. 1 sub AVG.

        Als uw browser geen Google Fonts ondersteunt, wordt er een standaardlettertype gebruikt door uw computer.

        Voor meer informatie over Google Fonts kunt u terecht op https://developers.google.com/fonts/faq en het privacybeleid van Google: https://www.google.com/policies/privacy/.

      • II. Onze aanwezigheid op social media

        Om in contact te blijven met onze klanten, onderhouden we verschillende accounts in sociale netwerken. De verwerking van de gegevens van onze klanten is gebaseerd op onze gerechtvaardigde belangen in overeenstemming met art. 6 par. 1 sub f AVG. Als de aanbieders van het betreffende platform (bijv. Facebook of Twitter) de toestemming van de gebruikers voor de verwerking van persoonsgegevens krijgen, gebeurt dit op basis van Art. 6 par. 1 sub a, Art. 7 AVG. Het is niet uitgesloten dat persoonsgegevens worden verwerkt door de respectieve exploitant van het sociale netwerk buiten de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte. Dit kan het moeilijker maken om de rechten van de betrokkenen (zoals het recht op toegang) te handhaven.

        De verwerking van persoonsgegevens via de sociale netwerken is bedoeld voor analyse- en marketingdoeleinden (reclame, nieuwsbrief, analyse van onze website en uw gebruik). De exploitant van het sociale netwerk geeft ons informatie over de belangen van onze klanten en de demografische kenmerken in de algemene statistieken. Wij zijn samen met de exploitant van het sociale netwerk verantwoordelijk voor deze gegevensverwerking. We hebben echter slechts beperkte invloed op de omvang, de aard en het doel van de verwerking; deze worden in wezen bepaald door de respectieve exploitant van het sociale netwerk. Zo gebruiken socialenetwerkexploitanten de verzamelde gegevens bijvoorbeeld om gerichte reclamecampagnes voor gebruikers te maken. Hiervoor plaatsen de exploitanten van sociale netwerken cookies op uw apparaat. De exploitanten van de sociale netwerken zijn als enige verantwoordelijk voor de verwerking. Uw rechten als betrokkene (bijv. het recht op informatie) met betrekking tot deze verwerkingen dienen rechtstreeks bij de desbetreffende exploitant van het sociale netwerk te worden ingeroepen, aangezien alleen deze toegang heeft tot uw persoonsgegevens en passende maatregelen kan nemen en informatie kan verstrekken.

        Als u hulp nodig heeft bij het uitoefenen van uw rechten, kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen. De exploitanten van de sociale-mediaplatforms waarop wij aanwezig zijn, zijn

        Voor het contacteren en verwerken van contracten voor het gebruik van content bij Instagram maken wij gebruik van de contentmanagementtool van Facelift brand building technologies GmbH. Via de tool worden we op de hoogte gebracht van de basisinformatie van de Instagram-gebruiker, de uploads, beschrijvingen en opmerkingen, evenals de naam en, indien van toepassing, de zakelijke contactgegevens. Als onze verwerker is Facelift brand building technologies GmbH gebonden aan onze instructies met betrekking tot gegevensverwerking. De gegevensverwerking is gebaseerd op Art. 6 par. 1 sub b of f AVG. In eerste instantie verwerken we de gegevens alleen voor contactopname. Voor elke verdere verwerking is de toestemming van de Instagram-gebruiker nodig om zijn uploads te gebruiken.

    • G. Gegevensverwerking via apps

      • I. Gegevensverwerking voor Teufel Remote App

        Radio 3sixty maakt gebruik van een app die door onze partner Frontier Smart Technologies Ltd. wordt geleverd. U kunt de bijbehorende privacyverklaring via de volgende link bekijken: https://www.frontiersmart.com/product-privacy-policy-en#.XOey2S9Xai5.

      • II. Gegevensverwerking voor Holist App

        Holist maakt gebruik van een app van onze partner Linkplay Technology Inc. U kunt de bijbehorende privacyverklaring via de volgende link bekijken: http://linkplay.com/privacy-policy/.

      • III. Gegevensverwerking voor de Teufel Headphone App (Alleen Android-app)

        In de Teufel Headphone App maken we gebruik van de Google Firebase service van Google Ireland LTD, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland. Bij Google Firebase gaat het om een platform voor appontwikkelaars voor mobiele apparaten en websites. Google Firebase biedt een verscheidenheid aan functies. Wij gebruiken de service “Firebase Analytics” die een analyse mogelijk maakt over het gebruik van ons aanbod. Google Firebase helpt ons de interactie van onze gebruikers beter te begrijpen. Hierbij wordt bijvoorbeeld zaken zoals het eerste gebruiken van de app, de de-installatie, update, het crashen of het aantal klikken en muisbewegingen bij gebruik van de app geregistreerd. Tegelijk worden bepaalde algemene interesses van gebruikers geregistreerd en beoordeeld, dit echter altijd zonder registratie van persoonsgegevens. Google Firebase verwerkt zogenaamde “ID‘s“, identificaties die op uw apparaat worden opgeslagen en die een analyse van uw gebruik van de app mogelijk maken. De door het ID gegenereerde informatie over uw gebruik van de app wordt doorgaans naar een server van Google in de Verenigde Staten overgedragen en daar opgeslagen. In geval van de activering van de IP-anonimisering in deze app wordt uw IP-adres binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsluitende staten van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte echter vooraf ingekort door Google. In deze app is de IP-anonimisering in principe geactiveerd. De door Google Firebase verwerkte informatie wordt eventueel samen met andere services van Google, zoals bijvoorbeeld Google Analytics en de marketingservices van Google verwerkt. In dit geval wordt alleen informatie onder pseudoniem, zoals het Android Advertising ID of de Advertising Identifier voor iOS verwerkt om de mobiele apparaten van de gebruiker te identificeren. Verdere informatie betreffende het gebruik van gegevens voor marketingdoeleinden door Google, kan door de gebruiker worden opgevraagd op de overzichtswebsite: https://www.google.com/policies/technologies/ads, het privacybeleid van Google is terug te vinden onder https://www.google.com/policies/privacy. Rechtsgronden voor het gebruik is ons gerechtvaardigd belang conform art. 6 par. 1 sub 1 letter f AVG (GDPR) (dit betekent ons belang voor de analyse, de optimalisering en de rendabele werking van onze apps). Als gebruikers zich willen afmelden voor interessegerelateerde reclame via Google-marketingdiensten, kunnen zij gebruik maken van de opt-out- en opt-in-opties van Google: http://www.google.com/ads/preferences. Bovendien kunnen gebruikers de tracking met Google Firebase in de app onder het menu-item (Instellingen/App/Databescherming) deactiveren.

    • H. Gegevensverwerking voor externe inhoud

      • I. Youtube en Vimeo

        Om onze producten beter aan onze klanten te presenteren hebben wij op onze website geïntegreerde video's. De verwerking gebeurt mits uw instemming op basis van art. 6 par. 1 sub a van de AVG. Het is niet uitgesloten dat de persoonsgegevens door de desbetreffende aanbieder buiten de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte worden verwerkt. Dit kan het moeilijker maken om de rechten van de betrokkenen (zoals het recht op toegang) te handhaven. De video's zijn geïntegreerd op onze website om onze klanten inzicht te geven in de producten en om de productkenmerken op een meer begrijpelijke manier te presenteren. Door de video's via externe videodienstverleners te integreren, kunnen we afzien van het hosten van de video's op onze eigen servers en de middelen elders gebruiken.

        Door op een video te klikken wordt een verbinding gemaakt met de server van de betreffende videodienstverlener. Via een plug-in worden gegevens over uw apparaatinstellingen en uw interactie met de videodiensten naar de desbetreffende videoserviceprovider gestuurd. Afhankelijk van het feit of u een klantaccount heeft bij de betreffende aanbieder van een videodienst en daar ingelogd bent, kan de betreffende aanbieder de verwerkte gegevens ook gebruiken voor profileringsdoeleinden. De betreffende aanbieder van de videodienst is als enige verantwoordelijk voor deze gegevensverwerking. Uw rechten als betrokkene (bijv. het recht op informatie) met betrekking tot deze verwerkingen moeten rechtstreeks bij de desbetreffende aanbieder van de videodienst worden uitgeoefend, aangezien alleen deze aanbieder toegang heeft tot uw persoonlijke gegevens en passende maatregelen kan nemen en informatie kan verstrekken.

        Als u hulp nodig heeft bij het uitoefenen van uw rechten, kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen. De videodienstverleners die we gebruiken zijn:

      • II. Spotify, Soundcloud

        Op onze website zijn linkknoppen naar muziekdiensten geïntegreerd. De verwerking gebeurt mits uw instemming op basis van art. 6 par. 1 sub a van de AVG. Het is niet uitgesloten dat de persoonsgegevens door de desbetreffende aanbieder buiten de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte worden verwerkt. Dit kan het moeilijker maken om de rechten van de betrokkenen (zoals het recht op toegang) te handhaven. De muziekdiensten zijn op onze website geïntegreerd om onze producten audiovisueel te promoten. Door de muziek te integreren via externe muziekdienstverleners kunnen we afzien van het hosten van de nummers op onze eigen servers en de middelen elders gebruiken.

        Wanneer u onze website bezoekt en op de knop van een muziekdienstverlener klikt, wordt er een directe verbinding tot stand gebracht tussen uw browser en de server van de muziekdienstverlener. Hierdoor krijgt de muziekserviceprovider bepaalde informatie over uw apparaat, hoe u de website gebruikt en hoe u met de muziekservice omgaat. Afhankelijk van het feit of u een klantaccount heeft bij de betreffende aanbieder van de muziekservice en daar ingelogd bent, kan de betreffende aanbieder de verwerkte gegevens ook voor profilering gebruiken. De betreffende aanbieder van de muziekdienst is als enige verantwoordelijk voor deze gegevensverwerking. Uw rechten als betrokkene (bijv. het recht op informatie) met betrekking tot deze verwerkingen moeten rechtstreeks bij de desbetreffende aanbieder van de muziekdienst worden uitgeoefend, aangezien alleen deze aanbieder toegang heeft tot uw persoonlijke gegevens en passende maatregelen kan nemen en informatie kan verstrekken.

        Als u hulp nodig heeft bij het uitoefenen van uw rechten, kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen. De aanbieders van muziekdiensten die we gebruiken zijn

      • III. Google Maps

        Op onze website wordt de kaartenservice Google Maps via een API (programmeerinterface) gebruikt. Google Maps is een kaartservice van Google Ierland Limited, Gordon House, Barrow Straat, Dublin4, Ierland. Wij gebruiken Google Maps om interactieve kaarten te tonen en in sommige gevallen een routeplanning aan te bieden ter ondersteuning van uw zoektocht naar onze winkels.

        Om de functies van Google Maps te kunnen gebruiken moeten we uw IP-adres opslaan. Deze informatie wordt gewoonlijk overgebracht naar een server van Google in de VS en daar opgeslagen. De operator van deze website heeft verder geen enkele invloed op deze gegevenstransfer.

        Het gebruik van Google Maps heeft te maken met ons belang om voor u een interessante weergave te bieden van ons online- en offline-aanbod en om u de mogelijkheid te bieden ons gemakkelijk te kunnen bereiken op de op de website vermelde locaties. De verwerking gebeurt mits uw instemming op basis van art. 6 par. 1 sub a van de AVG.. Bij deze verwerking is onze samenwerking met Google gebaseerd op een overeenkomst van hoofdelijke aansprakelijkheid op grond van Art. 26 AVG, wat hier (https://privacy.google.com/intl/de/businesses/mapscontrollerterms/) kan worden bekeken.

        Meer informatie over de gegevensbescherming bij Google vindt u via de volgende koppeling: https://www.google.com/intl/policies/privacy/.

    • I. Gegevensverwerking over apparaten van Teufel

      • I. Gegevensverwerking via spraakgestuurde apparaten

        Sommige van onze apparaten zijn spraakgestuurd (bijvoorbeeld via de Alexa Voice Service van de Amazon Europe Group). Zodra de functie spraaksturing actief is, wordt door de aanbieder van de spraakdienst persoonlijke gegevens verwerkt. De verwerking van deze persoonlijke gegevens in noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de spraaksturing of directe stuurfunctie probleemloos werkt. Voor de specifieke omvang en de rechtsgronden voor de verwerking en de gebruiksbepalingen van de betreffende spraakdienst richt u zich best tot de betreffende aanbieder.

        Wij, Lautsprecher Teufel, hebben na activering van de betreffende spraakdienst geen toegang op afstand tot de spraak en toonsignalen. De omgevingsruis wordt vaak slechts voor enkele seconden lokaal op het apparaat in een zogenaamde bufferopslag bewaard en wordt telkens opnieuw overschreven door nieuwe omgevingsruis. Pas wanneer het apparaat een activeringswoord voor een betreffende spraakdienst herkent, begint de opname van de spraak- en toon. Deze opname wordt in de softwareoplossing van de betreffende aanbieder van de spraakdienst bewaard en wordt uitsluitend door deze aanbieder verwerkt. Lautsprecher Teufel heeft geen toegang tot de spraak- en toonbestanden. De verwerking van gegevens gebeurt onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van de betreffende aanbieder van de spraaksturing (in dit geval Amazon). Vraag daar informatie op over de omvang, het doel en de rechtsgrond van de gegevensverwerking.

        Bij het gebruik van de spraakgestuurde apparaten wordt bovendien door onze partner Linkplay Technology Inc. persoonlijke gegevens verwerkt over het apparaat. U kunt de bijbehorende privacyverklaring via de volgende link bekijken: http://linkplay.com/privacy-policy/. Wij, Lautsprecher Teufel GmbH, hebben ook tot deze gegevens geen toegang.

      • II. Gegevensverwerkingen via Teufel Streaming
        • 1. Soorten en categorieën gegevens die worden verwerkt
          Als u een streamingapparaat van ons gebruikt (Teufel Streaming, of vroeger Raumfeld), dan worden voor het gebruik van de apparaten gegevens van de apparaten of de bijbehorende app verwerkt.

          De volgende gegevens worden verwerkt:

          • apparaattype,
          • apparaat-ID,
          • apparaatversie,
          • installatie-ID (welke apparaten bevinden zich in een verbinding),
          • apparaatadressen (IP), die worden alleen in geanonimiseerde vorm opgeslagen
        • 2. Doel en rechtsgrondslag

          Wij gebruiken deze gegevens voor verschillende doeleinden. De gegevens zijn een vereiste voor de werking van het product: de app moet de apparaten herkennen, de apparaten moeten zich onderling herkennen en “weten“ in welk netwerk ze zich bevinden. Aangezien het vinden van apparaten in lokale netwerken niet altijd betrouwbaar werkt, gebruiken de Teufel Streaming-apparaten een databank om zich onderling te vinden. Bovendien worden de gegevens gebruikt om een apparaat de geschikte updates te geven en om u belangrijke technische informatie over de door u gebruikte muziekdiensten te bezorgen. Deze gegevensverwerking is daarom gebaseerd op art. 6 par. 1, sub b AVG.

          Daarnaast verwerken wij de aangegeven gegevens ook voor de optimalisering van onze producten en onze ondersteuning. Deze verwerkingen zijn gebaseerd op ons gerechtvaardigde belang om onze producten verder te ontwikkelen, fouten te verhelpen en statistieken over de gebruiken op te stellen en dus op art. 6 par. 1 sub f AVG. De gegevens worden verwijderd van zodra ze niet meer nodig zijn om het doel van hun verzameling te bereiken.

          Als gebruiksgegevens aan derden worden doorgegeven, dan gebeurt dit alleen in geanonimiseerde en samengevoegde vorm. Uw gegevens worden versleuteld met HTTPS via het internet overgedragen.

        • 3. Muziekdiensten via Teufel Streaming

          3.1 Diensten zonder registratie
          Bepaalde muziekdiensten kunt u zonder registratie bij de aanbieder vanuit de app gebruiken. De betreffende muziekdienstaanbieder, en dus niet Teufel, is verantwoordelijk voor de verzameling, de verwerking en het gebruik van de persoonlijke gegevens bij gebruik van deze muziekdienst. Hier verwijzen wij naar de privacyverklaring van de betreffende aanbieder:

          3.2 Diensten met registratie
          Voor het gebruik van de diensten TIDAL, Rhapsody, SoundCloud en Last.fm Scrobbling is een registratie bij de betreffende aanbieder vereist. De registratie kan via de website/app van de aanbieder of optioneel via de app gebeuren. De betreffende muziekdienstaanbieder is verantwoordelijk voor de verzameling, de verwerking en het gebruik van de bij de registratie aan te geven gegevens. Wij verwijzen naar de privacyverklaring van de betreffende aanbieder.

          Voor het gebruik van de betreffende muziekdiensten is het noodzakelijk om in de app in te loggen. Daarbij worden de accountgegevens in onze firmware opgeslagen en aan het systeem-ID gekoppeld. De accountgegevens worden gebruikt voor de vernieuwing van de sessie bij de overeenkomstige muziekdienst. Als u uw account handmatig uit het Teufel Streaming-systeem verwijderen en de muziekdienst daarmee deactiveert, worden uw accountgegevens verwijderd. In het kader van de manuele en automatische rapporten kunnen de aanmeldgegevens ook aan ons worden bezorgd met het oog op de loggegevens. Wij gebruiken deze gegevens alleen voor het aangegeven doeleinde. De gegevens worden niet aan derden gegeven.

        • 4. Diensten die onafhankelijk van de app worden gebruikt

          In een ingericht systeem kunt u de Teufel Streaming-apparaten ook vanuit andere apps van derde aanbieders aansturen. Hiervoor wordt hard- en software van de derde aanbieder in het Teufel Streaming-systeem geïntegreerd, die niet binnen onze controle liggen. De verantwoordelijkheid voor de verwerking van persoonsgegevens ligt bij de betreffende aanbieder. Wij hebben geen toegang tot de gegevens die door de aanbieder worden verzameld. Als u de diensten Spotify Connect of Google Cast for Audio gebruikt, hebben deze aanbieders toegang tot de audiobediening van uw Teufel Streaming-apparaten, zoals het volume. Voor meer informatie verwijzen wij naar de privacyverklaring van de betreffende aanbieder.

          Wij verzamelen uw naam en e-mailadres voor de validering en authentificatie van apparaten met betrekking tot de dienst Google Cast for Audio. Zo garanderen wij dat alleen personen en geen robots of dergelijke zich voor de dienst aanmelden. Deze gegevens worden niet doorgegeven en voor geen enkel ander doeleinde dan de validering gebruikt. De gegevensverzameling gebeurt daarom volgens art. 6 sub b en f AVG. De gegevens worden verwijderd van zodra ze niet meer nodig zijn om het doel van hun verzameling te bereiken.

          De Google Cast voor Audio functionaliteit is geïmplementeerd met de hulp van een derde partij, StreamUnlimited Engineering GmbH, Gutheil-Schoder-Gasse 10, 1100 Wenen, Oostenrijk ("StreamUnlimited"). Die organiseert en ondersteunt de cloudserver die voor de toegang tot de audiodiensten van Google Cast for Audio noodzakelijk is. Deze derde aanbieder behoudt zich het recht voor om het gebruik van de gelicentieerde software op betrouwbaarheid te controleren om illegale activiteiten te vermijden (bijv. de overdracht van een kopie van de gelicentieerde software naar een niet-gelicentieerd apparaat). De identificatie van het apparaat gebeurt daarbij via een individueel token waarvan u het gebruik voor controledoeleinden goedkeurt. Met het oog op de controle wordt bij elke bediening van het apparaat het MAC-adres, het IP-adres van de gebruiker, het merk, de modelnaam en de firmwareversie voor de gebruikswaarneming geprotocolleerd. U erkent dat de derde aanbieder deze gegevens mag opslaan, verwerken en analyseren in geval van een gegronde verdenking van een onwettig gebruik. StreamUnlimited is bovendien gemachtigd om de gegevens in een anoniem formaat aan de overeenkomstige ontwikkelaar van een door de gelicentieerde software ondersteunde functie over te dragen wanneer er een gegronde verdenking van een wetsovertreding door de eindgebruiker bestaat. De verwerking van uw persoonlijke gegevens gebeurt op basis van ons gerechtvaardigde belang voor de vervolging van wetsovertredingen in overeenstemming met art. 6 par. 1 sub f AVG. De gegevens worden verwijderd van zodra ze niet meer nodig zijn om het doel van hun verzameling te bereiken.

        • 5. Handmatige rapporten over Teufel Streaming

          Bij problemen kunt u via uw Teufel Streaming-apparaten en -apps manuele rapporten naar Lautsprecher Teufel sturen. In dit geval worden de volgende gegevens aan ons overgedragen: logbestanden (die ook informatie over het gebruiksgedrag bevatten), ID‘s van de apparaten, instellingen, informatie over de infrastructuur, lijst met de actieve programma‘s, e-mailadressen en logingegevens van de betreffende muziekdiensten (wanneer de log op het tijdstip van de aanmelding bij de muziekdienst werd verzonden). Deze persoonlijke gegevens en informatie worden uitsluitend voor de optimalisering van ons product gebruikt en zonder uw uitdrukkelijke toestemming niet aan derden overgedragen. De verwerking van de gegevens gebeurt op basis van uw toestemming volgens art. 6. par. 1 sub a AVG. De gegevens worden na 6 maanden verwijderd.

        • 6. Automatische rapportages van Teufel Streaming
          U kunt bovendien activeren dat de systemen (apparaten, apps enz.) automatische rapporten sturen. In dit geval worden dezelfde gegevens als bij de manuele rapporten aan Lautsprecher Teufel overgedragen (zie manuele rapporten). Deze gegevens en informatie worden uitsluitend voor de optimalisering van ons product gebruikt en zonder uw uitdrukkelijke toestemming niet aan derden overgedragen. Door het activeren van deze optie gaat u akkoord met de automatische verwerking van deze gegevens door ons ten behoeve van de optimalisatie van Teufel Streaming-producten. De verwerking van de gegevens gebeurt op basis van uw toestemming volgens art. 6. par. 1 sub a AVG. De gegevens worden na 6 maanden verwijderd.
        • 7. Google Firebase Analytics via Teufel Streaming (Alleen Android-app)

          In onze app gebruiken we de Google Firebase service van Google Ireland LTD, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland. Bij Google Firebase gaat het om een platform voor appontwikkelaars voor mobiele apparaten en websites. Google Firebase biedt een aantal functies aan. Wij gebruiken de service “Firebase Analytics” die een analyse mogelijk maakt over het gebruik van ons aanbod. Google Firebase helpt ons de interactie van onze gebruikers beter te begrijpen. Hierbij wordt bijvoorbeeld zaken zoals het eerste gebruiken van de app, de de-installatie, update, het crashen of het aantal klikken en muisbewegingen bij gebruik van de app geregistreerd. Tegelijk worden bepaalde algemene interesses van gebruikers geregistreerd en beoordeeld, dit echter altijd zonder registratie van persoonsgegevens.

          Google Firebase verwerkt zogenaamde “ID‘s“, identificaties die op uw apparaat worden opgeslagen en die een analyse van uw gebruik van de app mogelijk maken. De door het ID gegenereerde informatie over uw gebruik van de app wordt doorgaans naar een server van Google in de Verenigde Staten overgedragen en daar opgeslagen. In geval van de activering van de IP-anonimisering in deze app wordt uw IP-adres binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsluitende staten van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte echter vooraf ingekort door Google. In deze app is de IP-anonimisering in principe geactiveerd.

          De door Google Firebase verwerkte informatie wordt eventueel samen met andere services van Google, zoals bijvoorbeeld Google Analytics en de marketingservices van Google verwerkt. In dit geval wordt alleen informatie onder pseudoniem, zoals het Android Advertising ID of de Advertising Identifier voor iOS verwerkt om de mobiele apparaten van de gebruiker te identificeren. Meer informatie over het gebruik van gegevens voor marketingdoeleinden door Google vindt u op de overzichtspagina: https://www.google.com/policies/technologies/ads, het privacybeleid van Google is te vinden op https://www.google.com/policies/privacy.

          Rechtsgronden voor het gebruik is ons gerechtvaardigd belang conform art. 6 par. 1 sub 1 letter f AVG (GDPR) (dit betekent ons belang voor de analyse, de optimalisering en de rendabele werking van onze apps). Als gebruikers zich willen afmelden voor interessegerelateerde reclame via Google-marketingdiensten, kunnen ze gebruik maken van de opt-out- en opt-in-opties die Google biedt: http://www.google.com/ads/preferences. Daarnaast kunnen gebruikers in de app via het menu-item (Instellingen/Systeeminformatie/Analytics) de tracking door Google Firebase deactiveren.

        • 8. Google Analytics via Teufel Streaming (Alleen Android-app)

          De app maakt ook gebruik van Google Analytics, een analysedienst van Google Ireland LTD, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). Deze analysetool wordt gebruikt om statistische analyses van de bezoekerstoegangen uit te voeren. De analyse gebeurt aan de hand van de via Google Firebase bekomen analysegegevens zonder dat door Google Analytics zelf andere gegevens worden verzameld. We gebruiken Google Analytics uitsluitend voor het verbeteren van de beoordeling van de door Google Firebase verzamelde gegevens.

          Door de App Trackings uit te schakelen zoals uitgelegd in sub C.6. hierboven wordt ook de service Google Analytics uitgeschakeld.

        • 9. E-mail en nieuwsbrief via Teufel Streaming
          Als u in het set-upproces of in de instellingen toestemming hebt gegeven, gebruiken wij uw e-mailadres en optioneel uw voor- of familienaam om u regelmatig over nieuwigheden in verband met de door u aangekochte producten (software-updates, systeemuitbreidingen, systeemcomponenten) te informeren of u vragen te stellen met betrekking tot uw tevredenheid met de aangekochte producten. U kunt altijd met toekomstige werking bezwaar maken tegen het gebruik van uw e-mailadres voor het bovenstaande doeleinde. Klik hiervoor op de afmeldlink in de nieuwsbrief of stuur een vormeloze e-mail naar unsubscribe@teufel.de. De verwerking van uw gegevens gebeurt op basis van art. 6 par. 1 sub a AVG. Uw gegevens worden na de intrekking van uw toestemming onmiddellijk verwijderd.
    • J. Uw rechten

      • I. Recht op bevestiging van gegevensverwerking en informatie

        Volgens Art 15 AVG heeft u het recht om te bevestigen of we persoonlijke gegevens verwerken en om informatie te ontvangen over de doeleinden waarvoor we gegevens verwerken, welke categorieën van persoonlijke gegevens worden verwerkt, wie de ontvanger van dergelijke gegevens is en hoe lang we dergelijke gegevens opslaan. Verder hebt u het recht om informatie te vragen over het feit of uw persoonlijke gegevens aan een derde land of een internationale organisatie werden overgedragen en welke geschikte garanties er voor de overdracht bestaan.

      • II. Recht op correctie

        U hebt het recht om aan ons te vragen om onjuiste of onvolledige gegevens in onze systemen te corrigeren, art. 16 AVG.

      • III. Recht op verwijdering

        Dit recht (art. 17 AVG) geeft u de mogelijkheid om bij ons opgeslagen gegevens te laten verwijderen. Wij gaan altijd en in de gewenste mate in op dit verzoek wanneer er geen wettelijke bewaringstermijnen moeten worden nageleefd.

      • IV. Recht op beperking

        U kunt aan ons vragen om de verwerking van uw gegevens te beperken, wanneer: de correctheid van de gegevens door u wordt betwist; de verwerking onrechtmatig is en u de verwijdering afwijst; wij de gegevens niet meer nodig hebben, maar u ze wel nodig hebt voor de indiening, uitoefening of verdediging van juridische claims of u volgens art. 21 AVG bezwaar tegen de verwerking hebt gemaakt.

      • V. Recht op gegevensoverdracht

        In overeenstemming met art. 20 AVG hebt u het recht om bepaalde opgeslagen gegevens over u in een gangbaar, door de machine leesbaar gegevensformaat te ontvangen of de overdracht van deze gegevens aan een andere verantwoordelijke te vragen.

      • VI. Recht op klacht

        U hebt altijd het recht om een klacht in te dienen bij een toezichtsinstantie. De bevoegde instantie is de instantie die op uw gangbare verblijfplaats of voor de zetel van onze onderneming bevoegd is. De bevoegde toezichtsinstantie voor Lautsprecher Teufel GmbH is de Berlijnse verantwoordelijke voor gegevensbescherming en informatievrijheid, Friedrichstr. 219, 10969 Berlijn, tel.: 030 138890, Fax: 030 2155050, e-mail: mailbox@datenschutz-berlin.de

      • VII. Recht op bezwaar

        Naast de telkens beschreven bezwaarrechten met betrekking tot de verwerking van uw gegevens voor reclamedoeleinden, hebt u een algemeen recht op bezwaar tegen gegevensverwerkingen die wij op basis van art. 6 par. 1 letter f) AVG uitvoeren. Wij zijn dan verplicht om uw bezwaar te volgen wanneer u ons daarvoor redenen van hoger belang geven.

      • VIII. Recht op intrekking

        U kunt altijd een gegeven toestemming voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens met toekomstige werking intrekken.

    • G. Wijzigingen in ons privacybeleid

      Wij behouden ons het recht voor om onze beveiligings- en gegevensbeschermingsmaatregelen te wijzigen, onder andere voor zover dit noodzakelijk is als gevolg van technische ontwikkelingen. In deze gevallen zullen wij ook onze verklaring inzake gegevensbescherming dienovereenkomstig aanpassen. Let daarom op de huidige versie van onze verklaring inzake gegevensbescherming.

    Privacybeleid [PDF]

    Privacybeleid per: juli 2021