Vloerstaande speakers

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Stereo producten

Tower power

Vloerstaande speakers

Standlautsprecher
13 Producten
13 Producten
 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

 • Wat is een goede stereo set?
  • Benoem hoofdzoekwoorden/ focus zoekwoorden
  • Soorten speakers en versterkers

  Stereo-installaties bestaan uit een aantal belangrijke componenten: luidsprekers en versterkers. Deze dienen van hoogwaardige kwaliteit te zijn, zodat een optimale geluidskwaliteit geleverd kan worden. Voorbeelden van een dergelijke hifi-set zijn de Teufel STEREO L en THEATER 500 KOMBO.

 • Wat is het verschil tussen een hifi-installatie en een home cinema-systeem?
 • Waar moet ik op letten bij het kopen van een stereo-installatie?
 • Welke functies moet ik zoeken in een stereo set?
 • Moet ik een complete stereo-installatie kopen of zijn losse speakers voldoende?
 • Hoeveel vermogen (watt) hebben de versterkers en stereo boxen nodig voor een goede geluidskwaliteit?
 • Hoe kan ik mijn stereo-installatie het beste opstellen voor een optimale geluidskwaliteit in huis?

Stereo speakers voor een allround stereogeluid

Wie van een krachtig en vol geluid houdt, beleeft veel plezier aan goede vloerstaande speakers voor muziek en film. Voor stereo sound is het belangrijk dat de twee speakers gezamenlijk een homogeen geluid produceren. Als de twee luidsprekers goed op elkaar zijn afgesteld, wordt er een realistisch klankbeeld gevormd met een helder geluid voor een fantastische akoestische ervaring. Teufel biedt een ruim aanbod aan streaming speakers en hifi-speakers die je direct aan je stereo versterker aan kunt sluiten.

Vloerstaande stereo speakers – voor welke geluidsweergave geschikt?

Of je nu een spannende film op televisie kijkt of klassieke muziek op cd beluistert; elke audioweergave wordt door onze vloerstaande stereo speakers perfect ondersteund. Alle audio randapparatuur, zoals een Blu-ray speler, mediastreamer of ook elk ander muziekinstallatie past perfect op stereo speakers van Teufel.

Wat maakt vloerstaande speakers zo bijzonder?

Klassieke vloerstaande speakers vervaardigd uit hout zijn uniek. De dichtheid van het gebruikte materiaal, in dit geval hout (MDF) is overal hetzelfde. Vloerstaande speaker hebbeneen klankkast die voor een vol geluid zorgt over het gehele frequentiespectrum. Omdat vloerstaande speakers qua formaat vrij groot zijn, is er ruimte voor luidsprekercomponenten. Zo kiezen we bij de Theater 500 en ULTIMA 40 voor twee woofers voor het lage bereik, de DEFINION 3 heeft zelfs 3 woofers. Bij vloerstaande speakers heb je geen extra subwoofer nodig, maar natuurlijk kun je voor grotere ruimtes altijd upgraden met een extra subwoofer. Vloerstaande speakers zijn zwaar, bevatten verschillende kamers voor elke luidsprekercomponent en geven weinig ongewenste resonanties door dankzij extra verstevigingen van de behuizing. Voor een verbetering van het geluid kun je we vloerstaande speakers ook nog op spikes plaatsen. Deze schroef je eenvoudig in de voorgemonteerde schroefdraad op de voetplaat van de speaker. De vloerstaande speaker kun je vervolgens op een massieve plaat (steen, marmer) plaatsen, mocht je ondervloer niet massief zijn (laminaat, vilt etc). Heeft de luisterruimte tapijt als ondervloer dan zijn spikes niet noodzakelijk, dit dempt al meer dan voldoende.

Uitbouwen van je setup

Soms wil je wat anders of juist meer, dat is natuurlijk geen probleem want vloerstaande luidsprekers zijn multifunctioneel. Vaak zijn ze voor alles inzetbaar en voor alle muziekvarianten, hoewel sommige speakers ook een lichte tendentie voor een bepaald genre kunnen hebben.Op onze webshop biedt we ook uitbreidingssets voor vloerstaande luidsprekers die geleverd worden met center, rear en actieve subwoofer. Ook is het mogelijk om voor een geheel eigen setup te gaan zoals twee extra vloerstaande speakers voor de rearpositie of upgraden met een of twee subwoofers. Mocht het toch nog kriebelen, dan ga je voor een 3- dimensionale sound met Dolby Atmos. Twijfel je om een vloerstaande speaker te kopen? Onze klantenservice medewerkers staan voor je klaar om deskundig advies te geven.

Stereoluidsprekers – wat zijn de verschillen?

Of je nu de voorkeur geeft aan vloerstaande boxen of compacte boekenplankspeakers, Teufel heeft een uitgebreid assortiment speakers die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een uitstekende geluidskwaliteit bieden. Het assortiment omvat complete stereo systemen die geschikt zijn voor zowel kleine als grote ruimtes, variërend van 10 m² tot 50 m²

Actieve vloerstaande speakers:

Actieve vloerstaande luidsprekers zijn voorzien van een ingebouwde versterker. Hierdoor hebben ze geen externe versterker nodig om het geluid krachtiger te maken. Deze speakers zoals de Teufel STEREO L en de ULTIMA 40 ACTIVE ontvangen een audio signaal vanuit een audiobron, zoals een computer, smartphone, televisie of audiosysteem, en versterken dit signaal intern om geluid voort te brengen. Het voordeel van actieve vloerspeakers is dat ze meestal ontworpen zijn als alles-in-één oplossingen, wat betekent dat ze alles bevatten wat nodig is om geluid te produceren zonder extra apparatuur. Echter, actieve vloerstaande speakers bieden minder flexibiliteit bij het upgraden of aanpassen van individuele componenten vergeleken met een opstelling met passieve speakers, omdat dit al in de boxen is verwerkt.

Passieve vloerstaande speakers:

Een passieve vloerstaande luidspreker heeft dus geen ingebouwde versterker. Ze hebben een externe versterker of een AV-receiver nodig om het audiosignaal vanuit een audiobron te ontvangen en te versterken, voordat het naar de speakers wordt gestuurd. De verbinding tussen de versterker of AV-receiver en de vloerstaande speaker gebeurt met een luidsprekerkabel. Wij adviserenluidsprekerkabes met een diameter van 2.5 of 4 mm2 voor een optimale geluidsbeleving. Een voordeel van passieve vloerspeakers is dat ze vaak meer flexibiliteit bieden bij het upgraden of aanpassen van individuele componenten, omdat ze compatibel zijn met verschillende versterkers en AV-receivers. Net als de vloerstaande box voegt de AV-receiver ook een specifieke klankkleur of warmte aan het geluid toe. Hierdoor zijn ze geschikt voor mensen die graag een meer aanpasbare audio-opstelling willen en de mogelijkheid willen hebben om specifieke componenten te upgraden of te vervangen.

2.1 Pc speakers:

Vloerstaande pc-speakers zijn luidsprekers die op de vloer staan en in combinatie met een computer of laptop worden gebruikt. Deze type speakers zijn krachtiger en groter dan de typische kleine pc-luidsprekers die je op het bureau plaatst. Hierdoor bieden ze een betere audiokwaliteit en voller en helderder geluid, waardoor ze geschikt zijn voor een meeslepende audio-ervaring tijdens het gamen, het bekijken van films of het luisteren naar muziek. Vloerstaanders zijn speciaal ontworpen om verbinding te maken via audiokabels of draadloze connectiviteit (bijvoorbeeld bluetooth) om geluidssignalen te ontvangen en af te spelen. Deze vloerstaande pc-speakers kunnen verschillende configuraties hebben, zoals 2.1 (twee luidsprekers en een subwoofer) of 5.1 (vijf luidsprekers en een subwoofer) voor een surround sound-ervaring.

2.1 complete sets:

2.1 complete sets verwijszennaar een audiosysteem dat uit twee grotespeakers en een subwoofer bestaat. De twee vloerstaande speakers produceren eenstereogeluid, waarbij één speaker het linker audiokanaal en de andere het rechter audiokanaal vertegenwoordigt. Deze vloerstaande speakers bieden vaak een breed frequentiebereik en kunnen zowel hoge, midden als lage frequenties weergeven.

De subwoofer is specifiek bedoeld voor het produceren van lage frequenties, de diepe bassen. Door de toevoeging van een subwoofer kan het systeem een krachtiger en voller geluid leveren, vooral in het lagere frequentiebereik, wat bijdraagt aan een meer meeslepende luisterervaring bij films, muziek of gaming.

Stereo boekenplankspeakers:

Stereo boekenplankspeakers zijn kleine luidsprekers die perfect passen op boekenplanken, bureaus of andere verhoogde oppervlakken. Ze hebben een breed frequentiebereik, inclusief hoge, middel en soms lage frequenties, maar hebben vanwege hun compacte formaat vaak een beperkter bereik in lage tonen. Dit neemt niet weg dat ze voor all-around sound perfect te gebruiken zijn.

Voor twee krachtige kanalen: stereo installaties van Teufel

 • ULTIMA 40 Kombo Power Edition: de klassieker in een modern jasje. Deze set beschikt over een krachtige versterker die de twee 3-kanaals luidsprekers en subwoofer een overweldigend geluid geeft. Met kenmerken zoals een cd-speler, FM- en DAB-radio en bluetooth is deze opstelling compleet voor een veelzijdige luisterervaring.
 • THEATER 500 Kombo: is een veelzijdige en krachtige stereoset die zich richt op het leveren van een hoogwaardige geluidsbeleving. Deze set combineert vloerstaande luidsprekers met innovatieve technologieën, waaronder een gepatenteerde coaxiale driver. Dit systeem is ontworpen voor een meeslepende luisterervaring, met een focus op helderheid en detail in het geluid. Het is een ideale keuze voor liefhebbers van hoge geluidskwaliteit, die ook belang hechten aan een stijlvol ontwerp.

Voordelige vloerstaande stereo luidsprekers van Teufel

Bij Teufel bieden wij een breed assortiment aan stereo luidsprekers. De DEFINION-serie, de ULTIMA-lijn of de THEATER zijn de beste vloerstaande speakers van Teufel. De luidsprekers zorgen voor een meeslepende ervaring voor muziek, films en games. Voor nieuwkomers in de audiowereld is de ULTIMA 40 ideaal, terwijl de THEATER 500 voor echte muziekliefhebbers demuziekbeleving naar een hoger niveau tilt. Maar wanneer je het neusje van de zalm zoekt in de audio, is de beste vloerstaande speaker in onze collectie toch wel de DEFINION 3. Deze vloerstaande speaker is geroemd om zijn uitstekende geluidskwaliteit. Deze kwaliteit wordt mede bereikt door de geïntegreerde, gepatenteerde coaxiale driver, die zorgt voor nauwkeurigheid en helderheid over het hele frequentiebereik. Versterkt door zijn slanke ontwerp en mogelijk om verder uit te breiden tot een 5.1 home cinema set, toveren deze speakers je woonkamer om tot een ware thuisbioscoop. Vloerstaande speakers koop je gemakkelijk & snel bij Teufel met een retourrecht van 8 weken en tot 12 jaar garantie!

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Producttype
 • Streaming
 • Serie
 • Kleur
 • Soort
 • Configuratie
 • Aansluitingen
 • Afspeelkanalen
 • Dynamore®
 • Multiroom
 • Radio
 • Media