Microfoon

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Accessoires producten

Het woord is aan jou

Microfoon

8 Producten
8 Producten

Maak het podium vrij voor je: Met Teufel & Shure

De boutjes en moertjes van een microfoon: opnamekwaliteit

Uitstekende kwaliteit is niet alleen belangrijk bij de weergave van audio, maar ook bij de opname van muziek en spraak. Bij het opnemen van bijvoorbeeld podcasts of audioboeken, zang, YouTube-video's of conferenties, is het belangrijk dat de stem zuiver overkomt. Of het nu gaat om geluid of spraak: voor de beste geluidsopnamen heb je een krachtige microfoon nodig die dat ook kan. Daarom werken wij samen met de wereldberoemde fabrikant van hoogwaardige microfoons: Shure

.

Hoe werkt een microfoon?

Microfoons zijn omzetters van geluid. Er zijn verschillende soorten microfoons, maar eenvoudig gezegd werken zij volgens hetzelfde principe: geluid raakt een membraan en de microfoon zet deze trillingen om in een elektrisch signaal. Nu kan dit signaal elektrisch worden verwerkt, opgenomen en gereproduceerd. Deze taak is echter niet eenvoudig, omdat microfoons in een breed frequentiegebied moeten werken. Menselijke spraak bestrijkt bijvoorbeeld een frequentiespectrum van ongeveer 80 tot 12.000 Hz. Bij muziek en geluid is het frequentiebereik veel groter.

Zeker heb je de juiste microfoon voor de klus.

Je hebt je vast al afgevraagd welke soorten microfoons er zijn en welke microfoon specifiek geschikt is voor uw doeleinden. Dit is niet zo gemakkelijk te beantwoorden, omdat er verschillende microfoons zijn voor verschillende opnamedoeleinden, zoals microfoons voor het opnemen van instrumenten, zang, studio, camera en spraak. Je kan microfoons grofweg onderscheiden op basis van hun richtkarakteristiek, werkingswijze en interface. De interface geeft meestal aan waar de microfoon voor bedoeld is: een XLR-aansluiting verwijst naar een professionele studio-omgeving, een USB-aansluiting is meestal te vinden op microfoons die ontworpen zijn voor thuisgebruik. Er zijn echter ook allrounders zoals de SHURE MV7, die zowel een USB- als een XLR-aansluiting heeft en voor diverse audiotoepassingen kan worden gebruikt.<7p>

Hoe koop ik de juiste microfoon?

Bij het kiezen van de juiste microfoon voor je, moet je letten op de volgende aspecten:

  • Wat voor doel moet de microfoon dienen (wat moet hij kunnen doen)?
  • Waar zal de microfoon worden gebruikt? Of een dynamische microfoon of een condensatormodel geschikter voor je is, hangt af van het toepassingsgebied en ook van uw voorkeur.
  • Past de microfoon op jouw apparatuur?
  • Zijn er accessoires nodig?

Hoe gebruik ik een microfoon?

In het geval van de SHURE MV5 of MV7 is het heel eenvoudig: eerst moet de microfoon via USB contact maken. Om dit te doen, sluit u de microfoon rechtstreeks aan op het iOS-apparaat, de notebook of de computer via Lightning of USB. Nu kun je opnamen maken met verschillende hulpmiddelen. Het maakt niet uit of je de apps van Shure of jouw favoriete opnametool gebruikt. In de meeste gevallen hoef je alleen maar de audio-instellingen van het programma te openen en de microfoon als invoerbron te selecteren. Nu kun je geluid en spraak opnemen en bewerken. Natuurlijk kun je ook hoofdtelefoon gebruiken om jouw opname te bedienen, bijvoorbeeld de Teufel REAL BLUE. Wat de software betreft, moet je ervoor zorgen dat het ingangsniveau niet hoger is dan 0 dB, want alles boven 0 dB is overstuurd en klinkt meestal vervormd. Idealiter zou het ingangsniveau tussen -6 en 0 dB moeten liggen, omdat op die manier eventuele dynamische sprongen kunnen worden gecompenseerd en bijgeregeld.

Heb ik accessoires nodig voor een microfoon?

Of je nu losse onderdelen bestelt of een van onze aantrekkelijke bundels, onze partnerproducten van Shure worden geleverd met de benodigde accessoires, net als onze REAL PURE en REAL BLUE hoofdtelefoons. Niettemin is het de moeite waard eens te kijken naar de aansluitingen op extra apparaten zoals mengpanelen en computers. Indien nodig kun je in gespecialiseerde winkels geschikte adapters vinden. Je kunt nu al stands vinden in onze Accessoires sectie.

Bekroond voor technische innovatie: microfoons van Shure in de Teufel Shop

SHURE MV7

  • Dynamische podcastmicrofoon voor zang, spraak en gaming met aansluiting via USB voor laptop, pc of Mac, en XLR voor aansluiting op een professioneel audioapparaat.
  • Uiterst veelzijdig en perfect voor iedereen die heldere en precieze stemopnames nodig heeft.
  • Zet de stem op de voorgrond en kan via de bijbehorende app worden aangepast aan de eisen in verschillende ruimtes. Zowel automatische als handmatige bediening is mogelijk.

SHURE MV5C

  • Perfect voor kantoor aan huis en videoconferencing.
  • Brengt het beste in jouw stem naar boven en levert transparant geluid zonder storende achtergrondgeluiden.
  • De richtingsgevoelige capsule van de microfoon in retro-design past op elk bureau en kan gemakkelijk via USB op de computer worden aangesloten.

De microfoons met bijpassende hoofdtelefoons als voordelige bundels

.

De SHURE MV5 + REAL PURE bundel

.

In studio-omgevingen wordt meestal de klassieke condensatormicrofoon gebruikt. Geen wonder, want condensatormicrofoons worden beschouwd als echte allrounders en kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld als podcastmicrofoon. De SHURE MV5 heeft een USB-aansluiting en kan dus gemakkelijk als microfoon voor de computer worden gebruikt. Als veelzijdige electret condensatormicrofoon kun je hem gebruiken om podcasts, videoclips of vlogs op te nemen - er zijn geen grenzen aan creativiteit. De optimale opnamekwaliteit van 24 bit en 48 kHz zorgt ervoor dat je altijd het beste uit jouw opnames haalt. Dit is belangrijk, want hoe beter de opname, hoe beter die later kan worden bewerkt.

Onze REAL PURE over-ear-hoofdtelefoon past perfect in deze omgeving: hij klinkt open en precies met een gesloten kastontwerp. Dit is een zeer goede manier om achtergrondlawaai te verminderen. Een ander voordeel is dat er geen ruis kan binnendringen in de opname-omgeving. Aangezien de SHURE MV 5 een hoofdtelefoonuitgang heeft, is aansluiten kinderspel.

Onze bundel bestaande uit de REAL PURE over-ear HD hoofdtelefoon en de MV5C Shure tafelmicrofoon met geïntegreerd microfoonstatief in een stevig ontwerp is de ideale set voor thuisgebruik. De toestellen zijn perfect op elkaar afgestemd en er wordt gezorgd voor de vermindering van achtergrondlawaai. Gewoon uitpakken, aansluiten, instellen en aan de slag. De set werkt op PC en Mac, is geschikt voor Teams, Skype, Zoom, Google Meet, Teamspeak en andere op internet gebaseerde diensten. Bekijk de set op je gemak en verzeker jezelf van de set tegen de beste prijs. Overigens: alle noodzakelijke accessoires, zoals kabels en softcase, zijn reeds bij de levering inbegrepen.

De Shure MV7 + REAL BLUE bundel

Deze hoogwaardige bundel bestaat uit de REAL BLUE over-ear HD Bluetooth hoofdtelefoon, die je ook via kabel kunt gebruiken. De REAL BLUE is voorzien van grote lineaire HD-drivers neodymium magneten voor vervormingsvrije hoge niveaus en een toegewijde geluidsweergave. Dankzij een lithium-ionbatterij met hoge capaciteit kan hij tot 30 uur worden gebruikt en is hij snel op te laden.

Hij wordt geleverd in combinatie met de SHURE MV7 zang- en spraakmicrofoon. Dit is een dynamische microfoon met een cardioïde karakteristiek. Ruis en nagalm worden efficiënt verminderd, waardoor een hoge kwaliteit wordt gegarandeerd voor life streaming, zangopnamen, YouTube-video's of conferenties. De SHURE MV7 heeft flexibele instellingen en geweldige functies. Optioneel kunt u de ShurePlus™ MOTIV app gebruiken. De stemisolatietechnologie zorgt voor een optimale spraakverstaanbaarheid en professionele opnamen zonder omgevingsgeluid.

Filteren
Herstellen Sluiten