Dolby Atmos

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Home cinema producten

360 graden home cinema sound van Teufel

Dolby Atmos

Dolby Atmos
5 Producten
5 Producten

Dolby Atmos setup

True 3D sound

De Teufel Reflekt speakers zijn hartstikke flexibel en bieden verschillende Dolby Atmos setup-mogelijkheden. De sound engineers van Dolby laten op hun website de verschillende manieren voor een goede Atmos setup zien.

Dolby Atmos 5.1.2

Reflekt Deckenmontage 5.1.2 Set
Reflekt Upfiring 5.1.2 Set

Dolby Atmos 5.1.4

Reflekt Deckenmontage 5.1.4 Set
Reflekt Upfiring 5.1.4 Set

Dolby Atmos 7.1.2

Reflekt Deckenmontage 7.1.2 Set
Reflekt Upfiring 7.1.2 Set

Lezen over Dolby Atmos

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

Meer dan surround – Dolby Atmos bij Teufel

Je vindt jouw soundbar leuk, maar je favoriete films missen toch nog een finishing touch? Je wilt adembenemende geluidsdiepte en realistische effecten die je midden in de actie plaatsen? Wil je zoals in de cinema de regendruppels uit het plafond horen vallen en versteld staan van special effects? Dan is Dolby Atmos echt iets voor jou. Waar de grenzen van een stereo installatie of bluetooth speakers al goed opgebruikt zijn, komt onze Home cinema in beeld. Wij bieden je niet alleen de nodige passieve speakers of uitbreidingsets apart aan, maar ook complete, op elkaar afgestemde geluidssystemen inclusief onze REFLEKT speakers voor Dolby Atmos. Uiteraard worden onze Dolby Atmos sets geleverd met een bijpassende AV-receiver en een krachtige subwoofer voor de nodige bas. De wereld van driedimensionale geluidservaring is slechts een klik verwijderd!

Wat is Dolby Atmos?

In tegenstelling tot Dolby Digital, Dolby Surround of DTS staat het geluidsformaat Dolby Atmos theoretisch het afspelen en verwerken van een oneindig aantal geluidssporen toe. Het is dus een degelijk formaat. Strikt genomen zijn er geen "Dolby Atmos luidsprekers", maar wel speakers met een licentie die deze audiosporen weergeven.

Omdat theoretisch elke filmscène en elk daarin zichtbaar voorwerp ook sonisch moet worden gereproduceerd, worden dergelijke formaten ook wel objectgebaseerd genoemd. Door de verschillende signalen voor elke afzonderlijke speaker, gebaseerd op de werkelijke filmscène, wordt het audiosignaal zodanig verwerkt zodat je jezelf middenin de filmactie waant. Bovendien worden veel meer signalen en informatie verwerkt dan bij Dolby Digital of DTS, waardoor je veel meer details waarneemt met een enorme precisie. Je kunt je direct in de film onderdompelen en met al jouw zintuigen van de actie genieten. Voor de speciale geluidssignalen die je vanaf het plafond of "van boven" hoort, heeft de AV-receiver overeenkomstige aansluitingen op de achterkant, die je tijdens de installatie kan aansluiten. Daarnaast beschikt de receiver uiteraard over een automatisch kalibratiesysteem, waarbij je stap voor stap wordt begeleid om het optimale resultaat voor je home cinema geluidssysteem te bereiken.

Hoe installeer ik mijn luidsprekers voor Dolby Atmos?

Je kunt onze REFLEKT speakers eenvoudig aansluiten op jouw huidige surroundsysteem als je beschikt over de nodige aansluitingen op de AV-receiver. Enerzijds kun je de REFLEKT luidsprekers opstellen als "reflectieluidsprekers" op bijvoorbeeld een vloerstaande speaker. Om dit te doen, zet je de schakelaar op de achterkant op "reflective mode". Op die manier wordt het geluid weerkaatst door het plafond waardoor je er lekker kan van genieten op jouw sofa. Als alternatief kun je de REFLEKT gebruiken als "direct speaker". Om dit te doen, zet je de schakelaar op "direct mode" en bevestig je de luidsprekers aan de voorwand net onder het plafond, zodat de sound schuin naar de luisterpositie wordt uitgezonden. Op deze manier kunt je het geluid vanaf de zitpositie beluisteren.

Zo kan je jouw Dolby Atmos-systeem perfect afstemmen op je kamer voor de beste surround sound.

Waar sluit ik de luidsprekers voor Dolby Atmos aan?

Heb je weinig ervaring met het aansluiten van speakers? Geen enkel probleem. Let wel dat de aanduiding van de overeenkomstige kanalen kan verschillen naargelang het merk van de AV-receiver, gebruik daarom de setup wizard van de receiver voor de setup of aansluiting. Zo kan je de kanalen correct toewijzen die bedoeld zijn voor de Atmos-signalen. Bij nieuwere AV-receivers wordt een afbeelding weergegeven op het scherm van jouw tv en worden de luidsprekeraansluitingen zelfs expliciet vermeld. In principe moet je er bij de aanschaf van een receiver op letten dat hij ten minste 7 afzonderlijke luidsprekerkanalen ("7.1 of 7.2") heeft. Met "Atmos receivers" kun je de laatste twee kanalen configureren als uitgangen voor plafondluidsprekers. Op het toestel zelf worden deze aansluitingen meestal aangeduid met "High" of "Surround Back".

Alternatieven voor Dolby Atmos

Naast Dolby Atmos zijn er nog andere geluidsformaten die ook 3D-audiosignalen verwerken en weergeven. Dit zijn momenteel DTS:X en Auro 3D. Het belangrijkste verschil is de hoeveelheid verwerkte gegevens. Met DTS:X is dit aanzienlijk hoger, waardoor theoretisch (althans in zuiver wiskundige termen) meer details worden weergegeven. Met Dolby Atmos zijn voor deze signalen minimaal twee luidsprekers vereist. Met Auro 3D, zijn het er vier. Daarom is voor Auro 3D een AV-receiver met ten minste 9 afzonderlijke aansluitingen nodig.

Kan ik Dolby Atmos gebruiken via streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime?

Dit is helaas nog niet mogelijk. Momenteel worden films door de aanbieders van streamingdiensten maximaal in Dolby Digital 5.1 uitgezonden. Het datavolume voor Dolby Atmos-signalen is aanzienlijk groter, en daarom is het nog niet mogelijk om ze via het internet te verzenden. Voor beeld en sound zal je dus alleen de beste kwaliteit bereiken met blu-ray. Bovendien moet je de blu-rayspeler aansluiten op de AV-reciever via een HDMI-kabel. Alleen als jouw tv een nieuwe HDMI eARC-aansluiting heeft en ook het audiosignaal kan verwerken, kan je de blu-rayspeler rechstreeks op de tv aansluiten en het geluid via HDMI eARC naar de AV-receiver leiden. Maar zelfs als je geen Atmos-signaal ontvangt, kan je de instellingen op de AV-receiver gebruiken om een virtueel 3D-geluid te genereren, dat vervolgens ook de luidsprekers op de "Atmos-uitgangen" zal afspelen.

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Producttype
 • Streaming
 • Serie
 • Kleur
 • Soort
 • Configuratie
 • Aansluitingen
 • Afspeelkanalen
 • Video
 • Multiroom
 • Geluidsformaten
 • Radio