Stereo gaming

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Gaming producten

Een goede start

Stereo gaming

PC Lautsprecher 2.1 von Teufel
8 Producten
8 Producten
 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

Pc speakersets voor stereo gaming

De gaming-industrie groeit gestaag en krijgt steeds meer aanhangers. Niet alle liefhebbers noemen zichzelf gamer, maar de tijden van de soms twijfelachtige reputatie van nerds, computerfans en gamers zijn definitief voorbij. Dit is onder meer te danken aan de technische vooruitgang en ook aan het feit dat tegenwoordig bijna elk huishouden beschikt over een pc met speakers of een console zoals de Xbox of een PlayStation (PS4 /PS5).

De hardware van al deze modellen is zeker in staat om games weer te geven in HDR, 4K of zelfs betere resoluties. Wat de sound betreft, laat de kwaliteit vaak te wensen over. In consoles vind je bijvoorbeeld geen speakers, omdat het geluid rechtstreeks via de tv komt. In sommige gevallen zijn pc-speakers ingebouwd, maar het geluid van de geïntegreerde pc-luidsprekers is nauwelijks beter dan dat van de speaker van een smartphone of tablet. Als jij je desktop-pc, laptop, console of netbook ook gebruikt om bijvoorbeeld films te streamen via Netflix of Amazon of om naar muziek te luisteren via Spotify, dan is het zeker een overweging waard om uit te kijken naar goede stereo speakers, eventueel met ondersteuning van een subwoofer, zoals de nieuwe CONCEPT 8.  

Kijk ook eens naar onze nieuwe CONSONO 25 CONCEPT 2.1-set, een innovatief akoestisch totaalconcept voor games, filmgeluid en muziek.

Goede pc-speakers voor puur luistergenot

Voor dit doel zijn er, afhankelijk van het apparaat, alles-in-één oplossingen. Zo kun je je apparaat verbinden met USB-pc-speakers, een 2.1 sound systeem zoals onze nieuwkomer ULTIMA 20 CONCEPT Power Edition 2.1-set, een soundbar of actieve luidsprekers  zoals de ULTIMA 40 ACTIVE van Teufel. 

2.1 soundsystemen hebben het grote voordeel dat ze nauwelijks ruimte innemen op je bureau en bijna niet opvallen, terwijl ze wel krachtige bassen en precieze hoge tonen laten horen. De reden hiervoor is dat verschillende componenten belangrijke geluidstaken verdelen. Daarom zijn 2.1 speakersystemen bijzonder geschikt voor pc-gamers, aangezien de speakers links en rechts van de monitor kunnen staan en ze gemakkelijk in de gaming setup kunnen worden geïntegreerd. 

Lees ook: Stereofonie - alle goede dingen bestaan in tweevoud

Gaming soundbar of pc-speakers 

Met een minimale aanpassing van de luisterpositie zit je in de zogenaamde "sweet spot" en kun je alle details in films of games duidelijk horen. Als je liever geen speakers naast je monitor wil neerzetten, is onze gaming-soundbar, de CINEBAR ONE, het perfecte alternatief. Dankzij het handige formaat van deze soundbar met USB-aansluiting, kun je hem direct bij je monitor plaatsen, terwijl de aan de zijkant geïntegreerde drivers dankzij onze Dynamore®-technologie een ongeëvenaarde virtuele surround sound genereren. 

Voor de basliefhebbers onder ons zijn dergelijke pc-speakers natuurlijk ook verkrijgbaar met een extra subwoofer, die je, afhankelijk van het model, optioneel draadloos kunt gebruiken. Op deze manier heb je geen last van overbodige kabels. Met een USB-kabel sluit je de subwoofer eenvoudig op je computer aan. Als alternatief kun je ook de optische digitale ingang (Toslink) gebruiken en rechtstreeks aansluiten op de optische uitgang van je soundkaart (indien beschikbaar). Het is zelfs mogelijk om systemen met Dolby Atmos via HDMI aan te sluiten.

ULTIMA 40 ACTIVE voor games

Als je geen computer gebruikt, maar van spelconsoles zoals Nintendo Switch, PS4, PS5 of XBox houdt en op zoek bent naar een krachtige sound, dan is een pc-soundbar of een 3-kanaals systeem zoals onze ULTIMA 40 ACTIVE ideaal. Aansluiten op je tv gaat eenvoudig via HDMI ARC. De huidige flatscreens herkennen de speakers automatisch via HDMI en geven het geluid zonder vertraging weer via de speakers of soundbar. Voor het finetunen kun je het beeld en geluid op de huidige tv-toestellen aanpassen via de geavanceerde instellingen. Deze systemen zijn overigens ook heel geschikt voor het afspelen van films. Vind je de ULTIMA 40 ACTIVE te groot? Met de nieuwkomer ULTIMA 25 ACTIVE haal je de boekenplankspeaker-versie in huis, met een krachtige sound voor kleinere ruimtes.  

Pc-speakers 2.1: krachtige stereo sound dankzij subwoofer

Pc-speakers in een 2.1 configuratie voorzien luisteraars van uitstekend stereogeluid bij een computer. Aangezien de satellietspeakers te klein zijn om de nodige lage tonen weer te geven, krijgen deze luidsprekers ondersteuning van een subwoofer. Deze neemt het basbereik voor zijn rekening. De reden hiervoor ligt verborgen in de subwoofer zelf, waarin de versterkermodule en filters voor het splitsen van de signalen zijn ingebouwd.

Over het algemeen verbeteren 2.1 speakersystemen zoals CONCEPT C of ULTIMA 40 ACTIVE CLUB EDITION niet alleen de sound van je computer of tv, maar bieden ze ook diverse aansluitingsmogelijkheden.

 • Bluetooth draadloze transmissie voor muziek en/of audiobestanden
 • Afstandsbediening (via infrarood)
 • Met USB-aansluiting en geïntegreerde USB-geluidskaart
 • Geïntegreerde draadloze bediening van de subwoofer met de ULTIMA 40 ACTIVE

Hoe werkt een 2.1 speakersysteem op een pc?

Terwijl op het bureau twee relatief kleine speakers hun werk doen en de midden- en hoge frequenties voor hun rekening nemen, zorgt een subwoofer voor goede bastonen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwe CONCEPT 12 subwoofer. In een actief systeem zit de nodige elektronica zoals een versterker, cross-overs en DSP voor digitale geluidsformaten zoals Dolby Digital. Aangezien lage tonen voor het menselijk oor zeer moeilijk te lokaliseren zijn, maakt het voor de akoestiek niet uit waar je de subwoofer neerzet. Je kunt de subwoofer in een goede luidsprekeropstelling dus naast, onder of achter het bureau zetten zonder dat je inlevert op de kwaliteit van het geluid. In ieder geval kun je het grootste deel van de set uit het oog in de ruimte plaatsen. 

Voor de game-ervaring is de subwoofer erg belangrijk, aangezien de subwoofer de lage tonen van geluidseffecten (bijvoorbeeld een explosie of een helikoptergeluid) bijzonder realistisch weergeeft. Voor een ultieme game-ervaring zijn subwoofers in feite onmisbaar, vooral bij kleine geluidssystemen. Veel games hebben digitale geluidstracks zoals DTS of Dolby Digital, die veel bas nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan explosies of omgevingsgeluiden, met lage tonen. Je subwoofer kan deze tonen in je game integreren. Hou je van bastonen, dan kun je niet om een subwoofer heen. We raden je dan met name frontfire subwoofers aan.   

Style in game & sound

Dankzij de kleine afmetingen passen gaming soundbars of pc-speakers perfect naast de monitor. Bij 2.1 speakersystemen kun je de luidsprekers ook als boekenplankspeakers gebruiken of met de bijbehorende muurbeugels aan de muur hangen. Met deze opstelling bespaar je niet alleen ruimte, maar het ziet er ook goed uit. Onze soundbars zijn bijzonder handig voor consoles, omdat ze compact onder de tv of op je tv-meubel passen. Veel speakers hebben geïntegreerde sleutelgatopeningen aan de achterkant, waarmee je ze makkelijk kunt ophangen. Onze CINEBAR ONE gaming soundbar heeft een M6-schroefdraad aan de achterkant voor de bijpassende muurbeugel (AC 3500 SM).

Dankzij het grote aanbod aan beste soundbars, vindt elke gamer bij ons het passende speakersysteem dat overtuigt met sound, design en een betaalbare prijs. Of het nu gaat om een 2.1 pc-speaker voor je computer, laptop, notebook of een soundbar voor je console. Geniet van de ultieme game-ervaring met sterke stereo sound en krachtige bas.

Ook interessant: Onbelemmerd luisterplezier - zo voorkom je feedback

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Producttype
 • Streaming
 • Serie
 • Kleur
 • Soort
 • Configuratie
 • Aansluitingen
 • Afspeelkanalen
 • Dynamore®