Radio

Ga naar inhoud
Menu openen Menu sluiten
Home
Radio 3 Sixty

In 360º de wereld rond

Wifi-radio

Productlijst filter

Filter Herstellen

15 Resultaten

Alle Radio producten: 15 Resultaten
Sluiten
  • € 144,00 € 1.500,00
Taal Selecteer taal store

Productlijst

Alle Radio producten: 15 Resultaten

Sorteren

 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

Grenzeloze ontvangst van webradiostations met wifi-radio's


In vergelijking met FM-radio biedt het internet een zeer goedkope manier om een radio te bedienen. Dit leidt onvermijdelijk tot een grotere verscheidenheid aan nicheprogramma's voor allerlei muziekstijlen en woordbijdragen. Het aantal webradiostations in binnen- en buitenland kan nauwelijks worden opgenomen. Feit is dat de meeste FM-radiozenders hun programma ook op het internet beschikbaar stellen. Bovendien zijn er veel pure webradio aanbieders. In tegenstelling tot FM-zenders kan webradio via (bijna) elke internetverbinding wereldwijd worden ontvangen.

Welke radiotoestellen zijn geschikt voor een webradio?


Er zijn veel systemen, zoals alle Teufel-streaming apparaten, die webradio ontvangst bieden als functie. Maar ook pure webradio-ontvangers zoals de Radio3sixty worden steeds vaker aangeboden. Denk dus goed na over welk apparaat (relatief goedkope wifi-radio's of veelzijdigere, maar meer kostenintensieve systemen) je nodig hebt voordat je een radio aanschaft.

Verschillen tussen webradio aanbieders

In principe worden webradiostations in twee categorieën verdeeld:

Internet Broadcaster: een Internet Broadcaster is een webradio die alleen op het internet uitzendt. Internetbroadcasters bereiken vaak slechts een klein aantal luisteraars, omdat de exploitanten hun aanbod niet beter bekend kunnen maken bij gebrek aan middelen. Denk bijvoorbeeld aan universitaire zenders. Daarnaast zijn er ook webradio's, die meestal door particulieren worden gerund.
Reguliere radiozenders: veel bekende FM-radiozenders bieden webradio's aan met hetzelfde programma als een alternatieve ontvangstmogelijkheid. Dit maakt ontvangst mogelijk, zelfs door luisteraars die het FM-programma niet kunnen ontvangen, bijvoorbeeld als ze in het buitenland of buiten het uitzendgebied reizen.
De geluidskwaliteit van webradio's hangt grotendeels af van de gebruikte bitsnelheid en de compressiemethode. De meeste webradio's bieden een vrij goed, ruisvrij geluid, vergelijkbaar met FM-radio.

Gerelateerde onderwerpen: