Boekenplankspeakers

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Stereo producten

Compact met groots geluid

Boekenplankspeakers

Regallautsprecher
9 Producten
9 Producten
 

Product vergelijken

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

 • Wat zijn de voordelen van boekenplankspeakers?
  1. Ruimtebesparend: door hun compacte formaat nemen boekenplankspeakers minder ruimte in beslag dan traditionele vloerstaande luidsprekers.
  2. Flexibel plaatsbaar: boekenplankspeakers kunnen gemakkelijk op boekenplanken, bureaus, of andere verhoogde oppervlakken worden geplaatst, waardoor ze ideaal zijn voor kleine ruimtes.
  3. Hoge geluidskwaliteit: ondanks hun kleine formaat leveren boekenplankspeakers vaak indrukwekkend geluid, met heldere hoge tonen en krachtige lage tonen.
  4. Betaalbaar: in vergelijking met grotere luidsprekers kunnen boekenplankspeakers vaak een goede geluidskwaliteit leveren tegen een lagere prijs.
 • Wat zijn boekenplankspeakers?
 • Wanneer moet ik boekenplankspeakers kiezen?
 • Zijn boekenplankspeakers geschikt voor mijn thuisbioscoop of muzieksysteem?
 • Heb ik een aparte versterker nodig voor boekenplankspeakers?
 • Kan ik boekenplankspeakers draadloos verbinden met mijn apparaten?

Boekenplankspeakers: vol geluid en ruimtebesparend

“De beste sound in een compacte behuizing”. Zo kun je niet alleen onze bluetooth speakers , soundbars of koptelefoons, maar ook onze boekenplankspeakers treffend omschrijven. Door hun afmetingen passen beide speakers gemakkelijk samen op een plank, aan de muur of op een luidsprekerstatief. Compacte speakers leveren ondanks hun formaat een indrukwekkend goede sound. Daarvoor zorgen de op elkaar afgestemde midrange woofer en tweeter.

Passieve en actieve boekenplankspeakers

Kort gezegd zijn er twee soorten speakers: passieve en actieve speakers.  Hieronder lees je meer over de verschillende modellen die we in ons assortiment hebben. Vergeet ook niet de FAQ te lezen om te weten of je moet kiezen voor passieve of actieve luidsprekers.

Alle passieve boekenplankspeakers van Teufel zijn stereospeakers die je moet aansluiten op een versterker of AV-receiver. Dankzij hun neutrale ontwerp passen onze boekenplankspeakers meteen bij je al bestaande hifi-apparatuur. Natuurlijk zijn er ook bijpassende ministereosystemen als sets verkrijgbaar, waarbij versterker en speakers op elkaar zijn afgestemd. Sommige boekenplankspeakers zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Dit maakt het gemakkelijker om onze speakers te integreren in je bestaande design.

Dit zijn onze passieve speakers:

 • DEFINION 3S
 • THEATER 500S 
 • ULTIMA 20

Alle actieve speakers hebben een geïntegreerde versterker en hebben dus geen externe apparatuur nodig. Dit geldt ook voor de TEUFEL STEREO M 2 uit ons streaming-assortiment, die alleen een smartphone via wifi of bluetooth nodig heeft om de beste sound te leveren. Je bedient deze speakers via bedieningselementen op de luidspreker zelf of via de app. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de geïntegreerde equalizer te gebruiken om de sound naar jouw wensen aan te passen.

ULTIMA 20 -  het nieuwste van het nieuwste

De ULTIMA 20 speakers zijn ideaal voor wie weinig ruimte heeft, maar toch speakers met een vol geluid wil. Met een hoogte van slechts 34 centimeter passen ze gemakkelijk op vrijwel elke boekenplank. Ze overtuigen niet alleen met hun prachtige uitstraling, maar vooral met hun innerlijke waarden. Ze hebben een nauwkeurige basweergave dankzij de 165 mm woofer/midrange driver met faseaansluitstekker. De reflectorbuizen met trompetnokken elimineren luchtstroomruis en de stevige houten stutten voorkomen overmatige trillingen.

Overigens bieden wij de ULTIMA 20 luidsprekers ook aan als surroundsysteem voor een echte home cinema beleving.

DEFINION 3S voor een krachtige bas 

De Definion 3S is de kleinere versie van de Definion 3. De twee high-end boekenplankluidsprekers geven schone en krachtige basgeluiden bij muziek en films. Je kunt ze bovendien koppelen in een surround-opstelling.  

THEATER 500S - voor gedetailleerde ruimtelijke sound

THEATER 500S speakers geven een indrukwekkend gedetailleerde sound, zowel bij muziek en films als games. Ze hebben Time Alignment voor gedetailleerde ruimtelijkheid en een consistent geluid in iedere luisterpositie. Met de midbass driver met dynamisch kevlar membraan zijn ze een genot om naar te luisteren. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van compacte boekenplankspeakers?

Een stereo-installatie of een bluetooth speaker moet indruk maken met een goede sound. Muziek moet goed klinken, anders heb je er geen plezier aan. Wie op zoek is naar goede en compacte speakers, wordt geconfronteerd met een groot aanbod. Maar één ding is duidelijk: je nieuwe speakers moeten een evenwichtige mix kunnen leveren van krachtige bassen, gedefinieerde middentonen en heldere hoge tonen.

Bedenk daarom, voordat je een boekenplankspeaker aanschaft, wat je met de speaker wilt gaan doen en vraag je af welke belangrijke eigenschappen voor jou een "must-have" zijn:

 • Moeten het afzonderlijke speakers zijn die je op al bestaande apparaten of versterkers wilt aansluiten?
 • Wil je een klein compact systeem voor het beluisteren van radio (of zelfs internetradio!) en cd's?
 • Wil je een speakernetwerk samenstellen en heb je speciale wifi-speakers nodig die je via je smartphone kunt bedienen om naar een streamingprovider naar keuze te luisteren?
 • Of ben je gewoon op zoek naar een goede bluetooth speaker voor op de plank in de kamer?

Weet je het nog niet precies, zoek dan een audiosysteem waar je veel kanten mee op kunt.  

Waar zet ik de boekenplankspeakers neer?

Je kunt een boekenplankspeaker veel flexibeler plaatsen dan een grote vloerstaande speaker. Je kunt de speaker op een vaste plek neerzetten, afgestemd op je favoriete luisterplek. Maar je kunt de speaker ook daar neerzetten waar je hem op dat moment nodig hebt:  in de keuken om tijdens het koken naar een podcast te luisteren, op het balkon om met je favoriete radiozender of playlist te ontspannen, of als muzikale begeleiding terwijl je je outfit voor de dag uitzoekt. 

De HOLIST-serie is hier bij uitstek geschikt voor: deze speaker heeft een breed 360-gradengeluid dankzij de Dynamore®-technologie. Verder kun je muziek direct starten met behulp van Amazon Alexa-spraakbesturing. Natuurlijk kun je de microfoons ook op de speaker uitschakelen als dat nodig is.

Haal het beste uit je boekenplankspeakers

Speakers genereren trillingen en hebben een zeker eigen gewicht. Als je ze op een enkele plank plaatst, zorg er dan voor dat ze stevig staan.  

Let ook op de afmetingen van de speakers: ze hebben genoeg ruimte op de plank nodig -  vooral naar achteren toe - zodat de lage frequenties zich kunnen ontplooien. De individuele specificaties hiervoor vind je onder de technische gegevens van de speakers op onze website.

In een stereosysteem met twee speakers moeten boekenplankspeakers rechtstreeks naar de luisteraar gericht staan. In het ideale geval vormen de positie van de luisteraar en die van de luidsprekers een gelijkbenige driehoek. Dit wordt ook een "stereodriehoek" genoemd. Voor een mooie sound in een kamer moeten de luidsprekers op hoofdhoogte worden geplaatst.

Ook interessant: De perfecte 3-eenheid: de luidsprekercomponenten woofer, midrange & tweeter

Zijn er boekenplankspeakers met een goede bas?

Natuurlijk zal de bas van een boekenplankspeaker je niet in je stoel/fauteuil drukken zoals bij een volwaardig home cinema systeem. Door het compacte ontwerp van boekenplankspeakers is het geluid van nature minder volumineus in vergelijking met vloerstaande speakers. Dit geldt vooral voor de lage frequenties. Dit betekent echter niet dat boekenplankspeakers zwak klinken. Ze zijn echter niet zo krachtig als hun grote broers. Als je op zoek bent naar extra bas, kijk dan naar systemen met een aparte subwoofer

Als je weinig ruimte hebt of geen subwoofer wil, kun je ook zonder grote vloerstaande speakers genieten van de beste sound. Dit is bijvoorbeeld het geval met de ULTIMA 20 KOMBO speakers. Deze Teufel set heeft een volle sound in een compacte behuizing en is meteen speelklaar. Twee speakers en een aparte compacte versterker bestaande uit cd-speler, 80 watt versterker, DAB+, bluetooth, USB-functie en radio staan garant voor een krachtige stereo sound.

Lees ook: 

Luidsprekerstatieven voor een perfect geluidsbeeld

Uit het soundlab - RADIO 3SIXTY en het 360-graden geluid

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Producttype
 • Streaming
 • Serie
 • Kleur
 • Soort
 • Configuratie
 • Aansluitingen
 • Afspeelkanalen
 • Dynamore®
 • Multiroom
 • Radio
 • Media