Noise cancelling koptelefoon

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Koptelefoons producten

Fluisterstil

Noise cancelling

Noise Cancelling-Kopfhörer
6 Producten
6 Producten
 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

  • Wanneer heb je een ANC-koptelefoon nodig?
    ANC-koptelefoons zijn bijzonder geschikt voor wanneer je met het vliegtuig, trein of bus reist. De ruisonderdrukkende technologie kun je ook zonder muziek gebruiken wanneer je bijvoorbeeld rustig en geconcentreerd wilt werken. De microfoons en verwerkingselektronica in ANC-koptelefoons krijgen hun power ook via de batterij van de koptelefoon. Aangezien de meeste stilte koptelefoons ook bluetooth hebben om draadloos muziek te kunnen streamen, is er dus ook al een batterij aan boord.
  • Wat is het voordeel van hybride ruisonderdrukking?
  • Wat is het verschil tussen actieve en passieve noise cancelling?
  • Wordt alle geluid geëlimineerd met een noise cancelling koptelefoon?
  • Is er een verschil in geluidskwaliteit tussen een ANC-koptelefoon en een gewone koptelefoon?
  • Zijn noise cancelling koptelefoons geschikt voor alle soorten muziek?

Waar gebruik je een noise cancelling koptelefoon voor ?

Een noise cancelling koptelefoon is onmisbaar als je houdt van rust en stilte. Je kent het waarschijnlijk wel; in de bus of trein op weg naar het werk wil je niet altijd meegenieten van de verhalen of telefoontjes van je medereizigers. Of je bent bezig op kantoor met een klusje dat je volle concentratie verlangt, waarbij je even helemaal geen collega’s wil horen. Vaak zet je dan een koptelefoon op of doe je oordopjes in met passende muziek. Maar om je buitenwereld echt buiten te kunnen sluiten, moet je de muziek flink hard zetten en dat is weer een belasting voor je oren.

Veel koptelefoons - vooral in-ears en over-ears - reduceren door hun constructie al een deel van de omgevingsgeluiden. Maar wil je echt genieten van rust en stilte, dan is een active noise cancelling koptelefoon, ook wel stilte koptelefoon of no noise koptelefoon genoemd, de beste optie.

Ook interessant: De voor- en nadelen van on-ear, over-ear en in-ear koptelefoons

Hoe werkt een ANC-koptelefoon? 

De term ruisonderdrukking of actieve ruisonderdrukking (afgekort ANC), komt uit het Engels en betekent "noise neutralisation" of actieve ruisonderdrukking. De toevoeging dat het om een actieve technologie gaat, doet al vermoeden dat het om een bijzondere technologie gaat die proactief werkt. Dus als we het hebben over Active Noise Cancelling (ANC), bedoelen we altijd dat er een ruisonderdrukkende technologie is ingebouwd - zoals in onze ANC over-ear koptelefoons REAL BLUE NC en REAL BLUE PRO en onze True Wireless hoofdtelefoon REAL BLUE TWS 2. 

Bij de zogenaamde ANC-technologie zijn minuscule, bijna onzichtbare microfoons in de koptelefoon of oorschelp zelf ingebouwd. Deze microfoons worden echter niet alleen gebruikt voor spraakcommando's of handsfree bediening. In plaats daarvan nemen ze alle externe geluiden op en berekenen de microchips de exacte frequentierespons van het geluid. Deze omgevingsgeluiden worden vervolgens verder verwerkt door de elektronica van de koptelefoon en de geïmplementeerde microchips, waarna een tegengeluid wordt gegenereerd. Dit speciaal gegenereerde tegengeluid komt precies overeen met de tonen en frequenties van het omgevingsgeluid, maar in tegengestelde faselengte. Het omgevingsgeluid wordt dus eigenlijk opgeheven door een tegengeluid. Vandaar de term Active Noise Cancelling, omdat het ongewenste omgevingsgeluid, d.w.z. de ruis, actief wordt weggewerkt.

Dit simpele principe van het neutraliseren van geluidsgolven werkt bijzonder goed bij lage frequenties, zoals brullende motorgeluiden, brommende voertuigen of lawaai, aangezien deze frequenties eveneens laag zijn en gemakkelijk na te bootsen zijn.

Onze REAL BLUE TWS 2 true wireless koptelefoon en de laatste REAL BLUE NC hebben ook een transparantiemodus die bepaalde gewenste omgevingsgeluiden versterkt, zoals aankondigingen op het station, zodat ze dus beter hoorbaar zijn.

Digitale hybride ruisonderdrukking in een ANC-koptelefoon

Digital Hybrid Noise Cancelling is een technologie voor actieve ruisonderdrukking en maakt gebruik van geïntegreerde microfoons om omgevingsgeluid te analyseren en vervolgens gericht te onderdrukken. Bij de meeste koptelefoons met actieve ruisonderdrukking zitten de microfoons ofwel alleen aan de buitenkant ofwel alleen aan de binnenkant van de oorschelpen. Bij hybride ruisonderdrukkende koptelefoons zit aan beide kanten ruisonderdrukking. Onze REAL BLUE NC en REAL BLUE PRO hebben dan ook vier geïntegreerde microfoons, met twee microfoons per oorschelp.

REAL BLUE PRO koptelefoon

De REAL BLUE PRO is onze beste active noise cancelling koptelefoon, en niet zonder reden! Deze gesloten over-ear koptelefoon heeft twee high-resolution microfoons per oorschelp die je de beste sound geven bij film, gamen, podcasts of muziek. In de koptelefoon zitten grote, lichtgewicht 44 mm HD-drivers die zorgen voor een gebalanceerd geluid met soepele hoge tonen en een strakke bas. De Dynamore® functie geeft je een indrukwekkende en brede stereosound.

Bijzonder aan deze koptelefoon is de mimi sound-personalisatie, die de audio aan jouw unieke hoorvermogen aanpast en ontbrekende details herstelt. Daarmee kun je stemmen, muziek en filmsound compenseren voor licht tot ernstig gehoorverlies.

De microfoons geven je de beste digitale hybride ruisonderdrukking die je kunt krijgen, verminderen wind en lawaai en leggen de nadruk op stemgeluid tijdens het bellen. Geen zorgen over de batterij; met 56 uur heeft deze koptelefoon de langste batterijduur van al onze koptelefoons en geniet jij lang van je muziek. 

REAL BLUE NC stilte koptelefoon

De REAL BLUE NC over-ear koptelefoon maakt indruk met zijn extreem hoge draagcomfort en gesloten design. De grote lineaire HD-drivers met geventileerde achterkamers en neodymium magneten zorgen voor een precies en krachtig geluid met dito bas en weinig vervorming, zelfs wanneer het geluid harder staat. 

Een ingebouwde handsfree functie met Qualcomm® cVc™-technologie voor de beste spraakverstaanbaarheid en controlestick zorgen ervoor dat je alles goed kunt regelen en bedienen. De robuuste lithium-ion batterij houdt het minstens 43 uur lang vol wanneer bluetooth en ANC geactiveerd zijn. Met de nieuwe transparantiemodus zijn omgevingsgeluiden, wanneer je dit wil, duidelijker hoorbaar terwijl de digitale Hybrid Noise Cancelling voor een geweldige ruisonderdrukking zorgt.

Een ander voordeel is de geïntegreerde mini-jack (3,5 mm). Als je batterij leeg is, dan kun je de over-ear koptelefoon ook gewoon alleen met kabel gebruiken. Het opladen zelf gaat snel via een micro-USB-kabel. De actieve ruisonderdrukking kun je alleen activeren via de batterij.

REAL BLUE TWS 2 noise cancelling koptelefoon

De REAL BLUE TWS 2 spatwaterdichte in-ear dopjes zijn een mooie combinatie van een terughoudende look en goed geluid. Dit laatste dankzij de True Wireless ondersteuning en geïntegreerde bluetooth 5.2 met AAC. Ook hebben de oordopjes een handsfree-functie met Qualcomm® cVc™-technologie om draadloos te bellen en spraakcommando's te geven. Met de touchcontrol op de oorschelp kun je je muziek en het volume regelen, maar ook actieve ruisonderdrukking (ANC) bedienen. Indien gewenst kun je de transparantiemodus aanzetten zodat je aankondigingen op het station goed en duidelijk kunt horen. 

Ook regenachtige dagen zijn geen probleem voor deze in-ears, daar zorgt de IPX3-certificering voor. Dit maakt de koptelefoon namelijk stof- en spatwaterresistent. De oplaadcase zorgt voor in totaal meer dan 25 uur muziek. Is hij leeg, dan laad je hem op met een USB-C kabel. De speciale antibacteriële siliconen oordopjes zitten goed en comfortabel in je oor en zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. 

Met de REAL BLUE TWS 2 geniet je dankzij ANC van een fantastisch geluid met zoveel stilte als je maar wensen kunt. Tegelijkertijd ervaar je een krachtige, draadloze stereo sound in True Wireless-vorm.

Lees ook: True Wireless koptelefoon -  draadloze en ongebonden geluidskwaliteit

Filteren
Herstellen Sluiten