Noise cancelling koptelefoon

Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Koptelefoons producten

Fluisterstil

Noise cancelling

Noise Cancelling-Kopfhörer
3 Producten
3 Producten
3 van 3 worden getoond
 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

Noise cancelling koptelefoons – waar dienen ze voor?

Je kent het wel – in de bus of trein op weg naar het werk wil je niet altijd meegenieten van de verhalen of telefoontjes van je medereizigers. Of je bent bezig op kantoor met een klusje dat je volle concentratie verlangt, en je wilt even helemaal geen collega’s horen. Vaak zet je dan een koptelefoon op met passende muziek, maar dat is dan toch niet optimaal. Want om je buitenwereld echt buiten te kunnen sluiten, moet je de muziek flink hard zetten en dat is weer een belasting voor je oren.

Veel koptelefoons - vooral in-ears en over-ears - reduceren door hun constructie al een deel van de omgevingsgeluiden, maar wil je echt genieten van rust en stilte, dan is een active noise cancelling koptelefoon, ook wel stilte koptelefoon of no noise koptelefoon genoemd, de perfecte optie.

Hoe werkt een ANC koptelefoon

De term ruisonderdrukking of actieve ruisonderdrukking (afgekort ANC), komt uit het Engels en betekent "noise neutralisation" of actieve ruisonderdrukking. De toevoeging dat het om een actieve technologie gaat, doet al vermoeden dat het om een bijzondere technologie gaat die pro-actief werkt. Dus als we het hebben over Active Noise Cancelling (ANC), bedoelen we altijd dat er een ruisonderdrukkende technologie is ingebouwd - zoals in onze ANC over-ear koptelefoon REAL BLUE NC en onze True Wireless hoofdtelefoon REAL BLUE TWS. Bij de zogenaamde ANC-technologie zijn minuscule, bijna onzichtbare microfoons in de koptelefoon of oorschelp zelf ingebouwd. Deze microfoons worden echter niet alleen gebruikt voor spraakcommando's of handsfree bediening. In plaats daarvan nemen ze alle externe geluiden op en berekenen de microchips de exacte frequentierespons van het geluid. Deze omgevingsgeluiden worden vervolgens verder verwerkt door de elektronica van de koptelefoon en de geïmplementeerde microchips, waarna een tegengeluid wordt gegenereerd. Dit speciaal gegenereerde tegengeluid komt precies overeen met de tonen en frequenties van het omgevingsgeluid, maar in tegengestelde faselengte. Het omgevingsgeluid wordt dus eigenlijk opgeheven door een tegengeluid. Vandaar de term Active Noise Cancelling, omdat het ongewenste omgevingsgeluid, d.w.z. de ruis, actief wordt weggewerkt Dit simpele principe van het neutraliseren van geluidsgolven werkt bijzonder goed bij lage frequenties, zoals brullende motorgeluiden, brommende voertuigen of lawaai, aangezien deze frequenties eveneens laag zijn en gemakkelijk na te bootsen zijn.

ANC koptelefoons zijn bijzonder geschikt voor wanneer je met het vliegtuig, trein of bus reist. De ruisonderdrukkende technologie kun je ook zonder muziek gebruiken wanneer je bijoorbeeld rustig en geconcentreerd wilt werken. De microfoons en verwerkingselektronica in ANC koptelefoons krijgen hun power ook via de batterij van de koptelefoon. Aangezien de meeste ANC koptelefoons ook bluetooth hebben om draadloos muziek te kunnen streamen, is er dus ook al een batterij aan boord. Onze REAL BLUE TWS true wireless koptelefoon en de laatste REAL BLUE NC hebben ook een transparantiemodus die bepaalde gewenste omgevingsgeluiden versterkt, zoals aankondigingen op het station, zodat ze dus beter hoorbaar zijn.

Digitale hybride ruisonderdrukking

Digital Hybrid Noise Cancelling is een technologie voor actieve ruisonderdrukking: deze maakt gebruik van geïntegreerde microfoons om omgevingsgeluid te analyseren en vervolgens gericht te onderdrukken. Bij de meeste koptelefoons met actieve ruisonderdrukking zitten de microfoons ofwel alleen aan de buitenkant ofwel alleen aan de binnenkant van de oorschelpen, terwijl hybride ruisonderdrukkende koptelefoons beide hebben. Onze REAL BLUE NC heeft dan ook vier geïntegreerde microfoons, met twee microfoons per oorschelp.

Over het algemeen hebben koptelefoons met actieve ruisonderdrukking die alleen microfoons aan de binnenkant van de oorschelpen hebben, een minder goede ruisonderdrukking. Dat komt omdat de microfoons aan de binnenkant het omgevingsgeluid ongedempt kunnen opnemen. Voor een normaal dagelijks gebruik zijn ze echter prima te gebruiken.

Koptelefoons met hybride ruisonderdrukking en aan beide zijden geïntegreerde microfoons verbeteren dus niet alleen de spraakverstaanbaarheid tijdens telefoongesprekken, maar ook de ruisonderdrukking, omdat extra microfoons aan de buitenkant van de oorschelp het omgevingsgeluid opvangen en neutraliseren.

Onze topmodellen REAL BLUE TWS en REAL BLUE NC

De REAL BLUE TWS in-ear koptelefoon is een mooie combinatie van een terughoudende look en goed geluid met functionaliteit. Dankzij de True Wireless ondersteuning plus bluetooth 5.2 met AAC dat eveneens geïntegreerd is. Ook hebben de oordopjes een handsfree-functie met Qualcomm® cVc™-technologie om draadloos te bellen en spraakcommando's te geven. Met de touchcontrol op de oorscchelp kun je jouw muziek en het volume regelen, maar ook actieve ruisonderdrukking (ANC) bedienen en indien gewenst de transparantiemodus aanzetten zodat je aankondigingen op het station goed en duidelijk kunt horen. Regenachtige dagen zijn ook geen probleem voor de in-ears - daar zorgt de IPX3-certificering voor. Dit maakt de koptelefoon namelijk stof- en spatwaterresistent. De oplaadcase zorgt voor in totaal meer dan 25 uur muziek. Is hij leeg, dan lad je hem op met een USB-C oplaadkabel. De speciale antibacteriële siliconenoordopjes zitten goed en comfortabel in je oor en zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Met de REAL BLUE TWS geniet je dankzij ANC van een fantastisch geluid met zoveel stilte als je zelf verkiest en ervaar je tegelijkertijd een krachtige, draadloze stereosound in True Wireless-vorm.

De REAL BLUE NC over-ear koptelefoon maakt indruk met zijn extreem hoge draagcomfort en gesloten design. De grote lineaire HD drivers met geventileerde achterkamer en neodymium magneten zorgen voor een precies en krachtig geluid met dito bas en weinig vervorming, zelfs bij wanneer het gluid harder staat. Een ingebouwde handsfree-functie met Qualcomm® cVc™-technologie voor de beste spraakverstaanbaarheid en controlestick zorgen ervoor dat je alles goed kunt regelen en bedienen. De robuuste lithium-ion batterij houdt het minstens 43 uur lang vol wanneer bluetooth en ANC geactiveerd zijn. Met de nieuwe transparantiemodus zijn omgevingsgeluiden, wanneer je dit wilt tenminste, duidelijker hoorbaar terwijl de digitale Hybrid Noise Cancelling voor een geweldige ruisonderdrukking zorgt.

Een ander voordeel is de geïntegreerde mini-jack (3,5 mm). Als je batterij leeg is, dan kun je de over-ear koptelefoon ook gewoon alleen met kabel gebruiken. Het opladen zelf gaat snel via een micro-USB-kabel. De ANC- oftewel actieve ruisonderdrukkingmodus kun je alleen activeren via batterij.

Gerelateerde onderwerpen:

Filteren
Herstellen Sluiten