Platenspelers

Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Accessoires producten

Vind je draai

Platenspelers

Schallplattenspieler
10 Producten
10 Producten
10 van 10 worden getoond

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

Ontdek de audiowereld van Teufel

Platenspelers bij Teufel

.

Voor veel hifi-fans is de platenspeler en de geliefde platencollectie nog steeds het beste middel om analoge muziek af te spelen. Ook al worden digitale muziektransmissie van streamingdiensten zoals Spotify. Tidal of Deezer steeds populairder, vinyl is en blijft vaak de eerste de eerste keuze voor audiofiele stereoliefhebbers. Hun muziekwereld draait met 33 of soms 45 toeren per minuut. Vinyl, dat een echte revival beleeft, heeft intussen vele andere media, zoals cassettes of audio-cd's, overleefd. Collector's items gaan regelmatig tegen enorm hoge prijzen over de toonbank. Met Teufel geniet je van jouw vinyl in stereo setup. We werken namelijk samen met de gerenommeerde fabrikant DUAL zodat je bij ons complete stereosystemen (incl. bluetooth en DAB+) in combinatie met platenspelers vindt. Iets waar iedere liefhebber van het zwarte goud wel oren naar zal hebben.

Welke luidsprekers zijn geschikt voor platenspelers?

In principe zijn alle stereoluidsprekers, muzieksystemen met AV-receivers, maar ook actieve luidsprekers of zelfs soundbars met AUX-ingang voor het aansluiten van de platenspeler geschikt voor het afspelen van vinyl. Het maakt niet uit of het gaat om een groot hifisysteem, een compact systeem, radio of of actieve luidsprekers. Heeft de stereo-installatie een AUX-ingang die is aangewezen als phono-ingang, dan is een voorversterker normaal gesproken niet nodig. Indien de ingang niet speciaal is bestemd voor de aansluiting van een platenspeler, dan moet je het geluidssignaal versterken. In het geval van een DUAL platenspelergebeurt dit door de reeds geïntegreerde voorversterker, die optioneel kan worden geactiveerd via een schakelaar op de achterkant van het apparaat.

Waar sluit ik de platenspeler aan?

Tegenwoordig hebben veel platenspelers, net als de DUAL's modellen zoals de DUAL DT 500 USB en de DUAL DT 250 USB een geïntegreerde phono-equalizer en zijn daarom in principe geschikt voor alle soorten versterkers. De geïntegreerde voorversterker kun je ook uitschakelen, mocht je dit willen. Dus als je stereo-installatie een phono aansluiting heeft, zoals onze KB 62 CD-RECEIVER uit de ULTIMA 40 KOMBO serie, kun je de phono voorversterker uitschakelen. Heeft je versterker geen phono-aansluitingen dan kun je gewoon de phono-equalizer activeren en een vrije stereo RCA-ingang gebruiken (b.v. "AUX IN").

Wat betekent riemaandrijving?

Om de platen te laten draaien, wordt de draaitafel aangedreven door een motor. De riemaandrijving brengt de rotatie over met behulp van een riem. Hij hoeft dus niet direct onder de draaitafel te worden geïnstalleerd, zoals bij een directe aandrijving het geval is, maar kan ook elders worden geplaatst. De riem, die gewoonlijk van rubber is gemaakt, kan geen geluid of ruis van de motor overbrengen. Door de soepele loop en het daaruit voortvloeiende goede geluid is de riemaandrijving van DUAL platenspelers ideaal voor thuisgebruik, vooral vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. De riem moet je echter om de paar jaar vervangen. Dit is zelfs bij de beste platenspelers het geval. En dan zijn er nog platenspelers met directe aandrijving, waarbij het schijf rechtstreeks door de as van de motor in rotatie wordt gebracht. Direct aangedreven modellen hebben een hoge snelheidsstabiliteit en zijn grotendeels ongevoelig voor manuele ingrepen zoals stoppen of scratchen. Daarom is deze platenspeler vooral populair bij dj's.

Digitaliseren via USB

Er zijn veel redenen om te digitaliseren. Natuurlijk is het origineel van vinyl altijd het mooist, maar digitaliseren is een goede optie, vooral om de soms erg dure originele opnamen te bewaren.
Je kunt je favoriete platen dan namelijk ook afspelen via een cd-speler of USB-aansluiting via je autoradio of onderweg via je smartphone, want de muziek kun je van de platen op cd branden of naar een cloud uploaden. De USB-platenspelers van DUAL in combinatie met onze systemen zijn speciaal voor gemaakt. Met hun geïntegreerde USB-poort kun je ze snel op een pc of Mac aansluiten met de meegeleverde USB-kabel. De via USB overgedragen audiosignalen worden met de bijbehorende software verwerkt en kun je vervolgens met een cd-drive op een cd branden. Dan zijn ze ook al klaar om op elke cd-speler af te spelen.

Het element - een klein onderdeel met een belangrijke taak

.

Het element is bevestigd aan het uiteinde van de toonarm. In de behuizing van de platenspeler bevinden zich de pick-up naald, een naalddrager en een transducer met spoelen en magneten. De geluidsinformatie is gecodeerd als putjes in de groeven van de plaat. Terwijl de naald langs de groeven beweegt, traceert hij de inkepingen en verhogingen. Uit de frequentie en amplitude van de naaldbewegingen genereert de transducer het overdraagbare geluidssignaal, dat vervolgens door de platenspeler - eventueel ook versterkt via de ingebouwde voorversterker - naar de stereo-installatie / muziekinstallatie gaat.

Naald en anti-skating

Bij het afspelen van een plaat "dwaalt" de naald geleidelijk van de buitenste rand naar het binnenste gedeelte van de plaat. Dit effect heet ook wel "skating kracht". Net als bij een centrifuge wordt de platennaald ook naar de binnenkant van de groeven getrokken. Dit kan leiden tot meer slijtage van de groeven of vervorming van het geluid. Om dit tegen te gaan, kun je de de anti-skating instelling gebruiken om de toonarm precies in het midden van de groef te houden. Tevens dien je het gewicht van de toonarm te controleren. Deze moet horizontaal zijn zodat hij zo rustig en soepel mogelijk loopt.

Samenvatting: beproefde technologie in een nieuw jasje

.

Met DUAL platenspelers kun je jouw oude of nieuwe platencollectie nieuw leven inblazen en luister je, dankzij de analoge audioweergave, naar een origineel geluid met aangename bassen en een onvervalst hoog. De modellen zijn ook geschikt voor beginners en zijn met de geïntegreerde phono-equalizer, geschikt voor iedere versterker of actieve luidspreker met RCA-ingangen.

Relevante onderwerpen

Filtern
Herstellen Sluiten