Complete sets

Ga naar inhoud
Storefinder
Selecteer taal store
Home
Heimkino Komplettanlagen

Direct speelklaar

Stereo speakers met versterker

Productlijst filter

Alle Stereo speakers met versterker producten: 31 Resultaten
Taal
Selecteer taal store

Productlijst

Alle Stereo speakers met versterker producten: 31 Resultaten

Sorteren

 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

FAQ Internetradio’s & DAB radio’s

Je wilde altijd al meer weten? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

Voordat je overgaat tot een aankoop, kan je de volgende checklist doorgaan:

 • Grootte van de ruimte : Om er zeker van te zijn dat het muzieksysteem voldoende geluid kan produceren in de kamer maar niet te groot is, kun je onze aanbevelingen voor de afmetingen van de kamer voor de gewenste stereo set gratis raadplegen.
 • Grootte van de speakers : kleine, compacte speakers of grote luidsprekers? Wij hebben verschillende mogelijkheden van mini hifi speakers tot vloerstaande speakers.
 • Positie van het systeem : waar komen de luidsprekers en de versterker te staan? Teufel biedt geluidssystemen met statieven en/of met muurbeugels. Is er een plaats voor vloerstaande luidsprekers? Past de luidspreker in/op mijn kast?
 • Aansluitmogelijkheden controleren : Wil je muziek afspelen via USB, bluetooth of DAB radio? Wil je ook cd’s of vinyl afspelen?

Ben je door de checklist heen, dan kun je de productfinder gebruiken om ons assortiment te filteren volgens jouw wensen en snel de juiste stereoset vinden.

Compacte all-in-one muzieksystemen

Compacte systemen , die sich aus actieve speakers bestaan, bieden de ideale sound ook als je weinig plek hebt. De bediening is begrensd tot basisinstellingen en eenvoudig te hanteren. Hierdoor passen ze in iedere kamer en kan iedereen ze makkelijk gebruiken.

Stereo systemen die bestaan uit passieve speakers en een receiver zijn flexibeler om te gebruiken en eventueel uit te breiden.

De Kombo serie – muziek met een krachtige sound

Met onze Kombo serie bieden we stereo systemen in verschillende groottes en met verschillend vermogen. Optioneel kun je een extra subwoofer aansluiten, voor een nog diepere bas bij techno, R’N’B of hip-hop. Het aanbod reikt van de mini stereo set KOMBO 11 tot het krachtige stereo systeem ULTIMA 40 Kombo, die twee vloerstaanders bevat. Op die manier vind je de passende set voor je vakantiehuis, kantoor, home office, studentenflat of gewoon als upgrade van je oude set..

Teufel Dynamore: Teufel Dynamore: stereogeluid uit één speaker

Dankzij jarenlange ervaring kunnen onze sound engineers zelfs compacte aan all-in-one toestellen een stereopanorama toevoegen, via virtueel sound processing. Dit wordt bereikt dankzij verschillende speciaal ontwikkelde Teufel Dynamore technologieën en de slimme integratie van extra drivers. Met Teufel Dynamore Surround - geïntegreerd in de RADIO 3SIXTY en speciale akoestische kegels, wordt het geluid zelfs in 360 graden weergegeven.

Wifi-stereosystemen met geïntegreerde Raumfeld technologie

Ontdek de stereo wifi-systemen van Teufel en duik in een nieuwe dimensie van muziekgenot. Door de verbinding met het thuisnetwerk, stream je probleemloos je lievelingsmuziek vanaf je smartphone, tablet of computer. Draadloze wifi-speakers zorgen hierbij voor een vol geluid. Als je plaats wil besparen kan je ook kijken voor een wifi-soundbar bij dewifi-soundbars

Muziek via twee kanalen: de geschiedenis van de stereo-installatie

Een apparaat om geluid van media weer te geven – dat is met andere woorden een stereo-installatie. Deze worden sinds de jaren zestig gebruikt om uitgebreid van muziek te genieten: platen, cd’s en tegenwoordig ook streamend. En de stereo-installatie - of hifi-installatie, zoals hij ook vaak wordt genoemd - voorziet ook de televisie van geluid.

De voorgangers van onze moderne en ruimtebesparende stereo-installaties waren speakers uit de jaren vijftig. Eén meubel dat tegelijkertijd radio, platenspeler en soms zelfs een tv bevatte. Het geluid werd monofoon naar onze oren getransporteerd. Op het einde van de jaren '50 kwamen de eerste apparaten op de markt die 2-kanaals geluid konden afspelen. Deze ontwikkeling vond tegelijkertijd met die van stereo vinylplaten plaats. Pas in 1963 was het mogelijk om ook radio in stereo te ontvangen.

De eerste stereo-installaties met meerdere losse componenten werden begin jaren 60 ontwikkeld. De luidsprekers kregen een eigen behuizing en konden los van de rest van de installatie geplaatst worden. Optisch gezien was er wel een groot verschil in vergelijking met de installaties van tegenwoordig: eind jaren 60 en begin van de jaren 70 waren stereosets die je bovenop bediende en een acryl kap hadden, zeer populair.
Over het algemeen waren stereosets tot in de jaren 80 altijd zeer groot en prominent. Het prijskaartje was ook aan de hoge kant en de set diende vaak als statussymbool voor muziekliefhebbers. Vanaf de jaren 80 kwam er verandering in het design: de hifi-toren kwam ten tonele en bleef tot in de jaren 90 heel populair. Je kon alle componenten van de set, zoals de platenspeler, versterker, radio, cassetten- en cd-speler op elkaar stapelen en makkelijk met elkaar combineren. Een stereo-installatie bestaat minstens uit één geluidsbron, een versterker en twee luidsprekers. Daarmee worden alle stappen van de geluidsoverdracht bezet: vanaf het ontstaan tot aan het afspelen.

Ook tegenwoordig is de stereo-installatie een veilige en solide keuze. Radio en televisie ontvangen we nog steeds in stereo en ook muziek luisteren is ideaal met 2-kanalen. Blu-ray’s echter kun je, mits je er het systeem voor hebt met een 5.1 sound beluisteren. En ook streamingplatforms als Netflix zenden steeds in een hogere geluidskwaliteit uit.

De componenten van een stereo-installatie

Een stereo-installatie bestaat minstens uit één geluidsbron, een versterker en twee luidsprekers. Daarmee worden alle stappen van de geluidsweergave bezet: vanaf het ontstaan tot aan het afspelen.

De geluidsbron

Of het nu gaat om vinyl, cassette, cd, streaming muziek of radio, met een stereo-installatie kun je al jouw favoriete muziek afspelen. Maar al naar gelang of je naar platen, radio of je cd-collectie luistert, moet je stereo-installatie over de juiste broncomponenten beschikken.

De versterker

Binnen het de hifi-installatie heeft de versterker de taak om het geluidsignaal van de bron door te geven aan de luidsprekers en eventueel aan de subwoofer. Zoals zijn naam al zegt, versterkt hij het geluidssignaal. Receivers kunnen ook de rol van bemiddelaar in het stereosysteem op zich nemen: Zij zijn een combinatie van versterker en tuner.

De speakers

De luidsprekers zorgen ervoor dat het geluid je oren bereikt. Voor een stereogeluid heb je minstens twee speakers nodig. We maken een onderscheid tussen actieve en passieve speakers. Passieve luidsprekers moet je aansluiten aan een aparte versterker om een klank te verkrijgen. Een actieve speaker heeft een ingebouwde versterker zodat je hem bijvoorbeeld direct op je televisie kunt aansluiten.

Moderne complete systemen: vol geluid in kleine ruimtes

Een grote stereoset kan, maar hoeft natuurlijk niet. Gelukkig past er dankzij de huidige technologie heel wat power in een kleiner formaat. Micro- of mini- speakers zorgen voor een goed geluid, zonder veel plaats in te nemen. Veel mensen streamen tegenwoordig ook hun muziek. Dat zorgt ervoor dat componenten uit de klassieke stereoset, zoals een cd-speler of platenspeler, verdwijnen en stereosets steeds compacter worden.

Bluetooth en DAB: nieuwe features van een stereo-set

Muziek zoeken we vaak online. De tijden van een plaat uit hun hoesje halen of de cd-selectie doorbladeren, zijn voor de meesten van ons voorbij. Streamen via bluetooth of wifi is eenvoudig en de huidige stereo-installaties zijn hierop voorbereid. Bij sommige installaties is het zelfs mogelijk de volledige communicatie via wifi of bluetooth te laten lopen. Een draadloze subwoofer via wifi is inmiddels ook al standaard.

Nog een verandering bij de stereo-installaties: de opkomst van DAB radio en de opvolger DAB+. Heeft je stereosysteem deze transmissiestandaard, dan kun je digitale radio ontvangen: bye bye antenne. Een stereo-installatie met DAB+ biedt niet alleen een betere geluidskwaliteit, maar maakt het ook mogelijk om bijkomende informatie over te dragen.

Retro stereo-installatie upgraden

Het is altijd mogelijk om je oude, trouwe stereo installatie te upgraden zodat deze ook compatibel is met de nieuwste technologie

 • Bluetooth toevoegen aan je oude stereotoren. Dat kan met een bluetooth-adapter. Sluit de adapter aan op het systeem en je kunt muziek via je smartphone streamen.
 • Wifi-streaming in het hele huis is iets dat ook met oude systemen mogelijk is. Met de Teufel Streamer, bijvoorbeeld, kun je stereo-installaties thuis in het streamingnetwerk integreren. Genoeg stereo, zin om een stapje verder te gaan? Met de Teufel uitbreidingssets kun je veel oude stereo- sets upgraden naar een 5.1 home cinema-set met surround sound.

Voor twee krachtige kanalen: stereo installaties van Teufel

 • ULTIMA 40 Kombo Power Edition: de klassieker in een modern jasje. Een versterker met een groot vermogen zorgt ervoor dat de twee luidsprekers en subwoofer overdonderend klinken. Met features zoals een cd-speler, FM en DAB radio en bluetooth is de setup compleet.
 • ULTIMA 20 Kombo: compacte stereoset. Uitgerust met 2-kanaals luidsprekers, is deze set uiterst geschikt voor kleine ruimtes. Het bassreflex systeem garandeert een strakke, diepe bass. Er is geen cd-speler geïntegreerd, maar dankziij het streamen via bluetooth, heb je veel mogelijkheden muziek te ontdekken.
 • Ontdek nog meer stereosystemen en luidsprekers in onze Teufel webshop

Conclusie: dit maakt een stereo-installatie speciaal

 • Via een stereo setup geniet je van twee signalen, afgespeeld via twee losse luidsprekers.
 • De eerste stereo-installaties werden op het einde van de jaren 50 geproduceerd.
 • Tot op heden wordt radio- en tv-geluid in stereo weergegeven. Dit is de perfecte manier om naar muziek te luisteren. Alleen bij home cinema systemen als 5.1 en 7.1 verdwijnt de audio overdracht via twee kanalen.

Gerelateerde onderwerpen: