Gaming headset

Ga naar inhoud
Menu openen Menu sluiten
Home
Gaming-Headset

Opgaan in je game

Gaming koptelefoon

Productlijst filter

Filter Herstellen

2 Resultaten

Alle Gaming headset producten: 2 Resultaten
Sluiten
 • € 14,00 € 100,00
Taal Selecteer taal store

Productlijst

Gaming headset – krachtig geluid alleen is niet genoeg

De gaming headset is de audio-interface van gamer naar game en zijn medestrijders en naar andere spelers. Dit vereist bijzondere luidsprekers, microfoontjes, (software)apparatuur en aansluitingen. In dit artikel zullen we alle belangrijke punten stap voor stap doornemen.

Hoge geluidskwaliteit staat centraal

Diepe explosies, stemmen in de middenfrequentie, hoge frequenties in de soundtrack ; in een game hoor je diverse klanken en geluiden. Dat vraagt veel van de algemenen geluidseigenschappen van een gaming headset. Hij moet niet alleen het gehele frequentiebereik zuiver en helder weergeven, maar dit moet ook nog in het kader van een uitgewogen frequentierespons gebeuren. Vooral in het lage frequentiebereik mag de headset geen zwakte tonen, want het zijn vooral de bassen die de game van power voorzien. Tot op zekere hoogte is het een kwestie van smaak of het basbereik of het middengebied iets meer geaccentueerd wordt in de frequentierespons.

Surroundsound via de koptelefoon?

Het akoestisch lokaliseren van vijanden en andere geluidsbronnen binnen een game kunnen voor een hele nieuwe ervaring zorgen, zeker als je het voor het eerst hoort. Koptelefoons hebben meestal een stereosound, via een kleine luidspreker aan ieder oor. Door zogenaamde psychoakoestische effecten is het echter mogelijk om een ruimtelijk geluid te reproduceren – zelfs met slechts twee geluidsbronnen. Geluidsgolven kunnen door verschillen in looptijd en volume zodanig gemodelleerd worden dat zelfs een hoofdtelefoon met één luidspreker per kant (meestal drivers genoemd) een ruimtelijk gedifferentieerd geluidsbeeld kan produceren.

Ook een gamingheadset kan surroundsound produceren

Om dergelijke effecten mogelijk te kunnen maken, moet de gamingheadset de juiste codecs ondersteunen. Dit werkt het beste als er een kleine geluidskaart is ingebouwd in de gaming headset zelf (of in de kabel) die surroundsound simuleert. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de geluidschip op het moederbord van de computer, die vaak niet erg functioneel of een goede kwaliteit heeft, niet meer nodig is.

Draagcomfort van een gaming headset

Een gamingsessie kan easy een uur of vier of meer duren. Een koptelefoon met die niet prettig zit en niet goed afgewerkt is, kan de pret drukken. Over-ear koptelefoons zitten in vergelijking met andere modellen vaak het prettigst. Ze omsluiten je oorschelp en drukken hierdoor niet op je oren. Bovendien beschermt de gesloten constructie het gehoor erg goed en laat het geen geluidsgolven naar buiten ontsnappen. Dit kan echter een negatief effect hebben op de diffuse verspreiding van laagfrequente geluidsgolven.

Als het gaat om comfort en afwerking, let dan op de volgende punten:

 • Gewicht van de gaming headset
 • Padding van hoofdband en contactvlakken
 • Positie en instellingen van de microfoon.
 • Lengte van de kabel (versus een evt. draadloze variant)


Bij TeamSpeak naar elkaar luisteren

Als je in de team chat telkens opnieuw weer wat? Of wat zeg je te horen krijgt dan moet je toch maar eens gaan nadenken of de microfoon goed is. Goed mogelijk dat je stem onduidelijk wordt weergegeven. Dat maakt het gamen een stuk minder leuk en dan natuurlijk vooral voor je medespelers. De speaker in je microfoon moet de signalen dan ook zuiver verwerken. Let erop dat een filterfunctie voor omgevingsgeluiden geïntegreerd is. Ook is het handig wanneer de microfoon ademhalingsgeluid wegfiltert.

Xbox, PlayStation, pc: gaming headsets en platformcompatibiliteit. Wat de compabiliteit betreft: hier hoef je bij een gaming headset niet echt op de verschillende platformen te letten. Zowel computers als consoles hebben jackaansluitingen. Een uitgang voor de koptelefoon en een ingang voor de stemsignalen. Als alternatief zijn er oook headsets met een USB-poort.

Teufel CAGE ; Geluid is meer dan alleen een game. De Teufel CAGE is compatibel met PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch Met de CAGE vecht, rent en spring je door je games met high-end geluid in je oren. De high-end gaming headset klinkt niet alleen kristalhelder en krachtig, maar creëert ook een eersteklas ruimtelijke geluidsomgeving. Zo kun je ook horen waar de volgende tegenstander op de loer ligt.
 • Elk onderdeel voldoet aan de hoogste eisen: van de geïntegreerde neodymiummagneten tot de volledige drivers en de geïntegreerde USB-geluidskaart.
 • „Mixed Audio Play“ kan de audiosignalen van de smartphone en de console samenvoegen. Zo kun je tijdens het spelen naar muziek op je smartphone luisteren.
 • De microfoon kan eenvoudig aan de linker- of rechterzijde van de koptelefoon worden bevestigd.
 • Talrijke (equalizer)-instellingen via het Teufel Audio Center en functionele knoppen op de behuizing van de headset.


Multitasking met de gaming headset

 • Een gaming headset moet een nauwkeurig en krachtig geluid leveren over het hele frequentiebereik. Het lage frequentiebereik is van bijzonder belang bij games.
 • Een geïntegreerde geluidskaart met ondersteuning voor surround sound codecs kan je game-ervaring naar een nieuw level tillen.
 • Een over-ear koptelefoon kan ook urenlang prettig zitten..
 • De microfoon moet filterfuncties hebben voor omgevingsgeluiden en ademhalingsgeluiden.