Gaming koptelefoon

Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Koptelefoons producten

Opgaan in je game

Gaming koptelefoon

Gaming-Headset
4 Producten
4 Producten
 

Product vergelijken

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

 • Wat is een gaming headset?
  Een headset is een koptelefoon waarbij het microfoontje meestal via een beweegbare beugel aan de oorschelp is bevestigd. Met de flexibele beugel kan de microfoon dicht bij de mond worden geplaatst. Zo kun je de verstaanbaarheid van spraak optimaliseren, ongeacht je zithouding. Bij headsets voor telefonie ligt de nadruk alleen op spraakverstaanbaarheid. Gaming headsets bieden daarnaast een gedifferentieerd en krachtig geluid onafhankelijk van de bron, om het geluid in games zo realistisch mogelijk weer te geven.
 • Zijn Teufel hoofdtelefoons compatibel met consoles en pc's?
 • Waar moet ik op letten bij het gebruik van gaming headsets op consoles?
 • Kan ik een draadloze game headset gebruiken voor gaming?

Gaming headset – krachtig geluid alleen is niet genoeg

De gaming headset is de audio-interface van gamer naar game en naar andere spelers. Dit vereist game speakers, microfoontjes, (software)apparatuur en aansluitingen. In dit artikel zullen we alle belangrijke punten stap voor stap doornemen.

Goede geluidskwaliteit staat centraal

Zware explosies, stemmen in de middenfrequentie, hoge frequenties in de soundtrack; in een game hoor je diverse klanken en geluiden over het gehele geluidsspectrum. Dat vraagt veel van de algemene geluidseigenschappen van een gaming headset. De koptelefoon moet niet alleen het gehele frequentiebereik zuiver en helder weergeven, maar dit moet ook nog in het kader van een uitgewogen frequentierespons gebeuren. Vooral in het lage frequentiebereik mag de headset geen zwakte tonen, want het zijn vooral de bassen die de game van power voorzien. Tot op zekere hoogte is het een kwestie van smaak of de klemtoon op het basbereik of het middengebied komt te liggen in de frequentierespons.

Surround sound via je game headset

Het akoestisch lokaliseren van vijanden en andere geluidsbronnen binnen een game kan voor een hele nieuwe ervaring zorgen, zeker als je het voor het eerst hoort. Gaming headsets hebben meestal een stereosound, via een kleine luidspreker aan ieder oor. Door zogenaamde psycho-akoestische effecten is het echter mogelijk om een ruimtelijk geluid te reproduceren, zelfs met slechts twee geluidsbronnen. Geluidsgolven kunnen door verschillen in looptijd en volume zodanig worden gemodelleerd, dat zelfs een hoofdtelefoon met één luidspreker per kant (meestal drivers genoemd) een ruimtelijk gedifferentieerd geluidsbeeld kan produceren.

Ook een gaming headset kan surround sound produceren

Om dergelijke effecten mogelijk te maken, moet je gaming headset de juiste codecs ondersteunen. Dit werkt het beste als er een kleine geluidskaart is ingebouwd in de gaming headset zelf (of in de kabel) die surround sound simuleert. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het geluidschip op het moederbord van de computer, dat vaak niet erg functioneel is of geen goede kwaliteit heeft, niet meer nodig is.

Het comfort van een goede game headset

Een uurtje of 4 gamen? Easy! Daar wil je natuurlijk een game headset bij die goed zit en mooi is afgewerkt. Over-ear koptelefoons zitten in vergelijking met in-ear en on-ear modellen vaak het prettigst. Ze omsluiten je oorschelp en drukken hierdoor niet op je oren. Bovendien beschermt de gesloten constructie het gehoor erg goed en laat het geen geluidsgolven naar buiten ontsnappen. Dit kan echter een negatief effect hebben op de diffuse verspreiding van laagfrequente geluidsgolven.

Als het gaat om comfort en afwerking, let dan op de volgende punten:

 • Gewicht van de gaming headset
 • Padding van hoofdband en contactvlakken
 • Positie en instellingen van de microfoon.
 • Lengte van de kabel (versus een evt. draadloze variant)

Gamen via TeamSpeak

Wát zeg je? Gamen is natuurlijk leuker als je goed verstaanbaar bent. Daar heb je een betrouwbare microfoon voor nodig die de signalen zuiver kan verwerken. Let erop dat je kiest voor een microfoon met geïntegreerde filterfunctie voor omgevingsgeluiden. Ook is het handig wanneer de microfoon ademhalingsgeluid wegfiltert.

Xbox, PlayStation, pc: gaming headsets en platform compatibiliteit

Wat de compatibiliteit betreft; bij een gaming headset hoef je niet echt op de verschillende platformen te letten. Zowel computers als consoles hebben jackaansluitingen, een uitgang voor de koptelefoon en een ingang voor de stemsignalen. Als alternatief zijn er headsets met een USB-poort.

Teufel CAGE voor de optimale game sound

De Teufel CAGE, onze eerste gaming koptelefoon met geïntegreerde USB-geluidskaart, is compatibel met pc, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch. Met de CAGE vecht, ren en spring je door je games met high-end geluid in je oren. De high-end gaming headset klinkt niet alleen kristalhelder en krachtig, maar creëert ook een eersteklas ruimtelijke geluidsomgeving. Zo kun je ook horen waar de volgende tegenstander op de loer ligt. De Teufel CAGE voldoet aan de volgende specificaties:

 • Elk onderdeel voldoet aan de hoogste eisen: van de geïntegreerde neodymium magneten tot de volledige drivers en de geïntegreerde USB-geluidskaart.
 • De “Mixed Audio Play“ kan de audiosignalen van je smartphone en je console samenvoegen. Zo kun je tijdens het spelen naar muziek op je smartphone
 • Je kunt de microfoon eenvoudig aan de linker- of rechterzijde van de koptelefoon bevestigen.
 • Je hebt keuze uit talrijke (equalizer)-instellingen via het Teufel Audio Center en de functionele knoppen op de behuizing van de headset.

Immersive sound met de aanpasbare ZOLA HD-gaming headset

Verbluffend goed is ook de ZOLA HD-gaming headset met uitgebreide functies en de beste prijs-kwaliteitverhouding in zijn segment. Van de drie headsets blinkt de ZOLA uit in aanpasbaarheid: alle elementen, inclusief bekleding, microfoon en oorkussens, kun je aanpassen in het kleurpalet van jouw keuze.

Dankzij de 40 mm lineaire HD-drivers mag je van de ZOLA ook een ultradiepe bas performance en meeslepende 7.1 binaurale surround sound verwachten op je pc, PlayStation, Switch, Xbox, smartphone of tablet. De immersion over-ear capsules met dikke, ademende stoffen bekleding - zeer geschikt voor brildragers - zorgen voor urenlang comfort. Deze koptelefoon is geschikt voor TeamSpeak, Discord, HD-audio, VR- en AR-toepassingen.

CAGE ONE: ultralicht comfort en optimaal geluid

De ideale gamebeleving haal je ook uit de nieuwere CAGE ONE, onze bekabelde ultralichte over-ear headset met een goede microfoon voor games en home office. Deze koptelefoon heeft uitgebreide lineaire full range HD-drivers (40 mm) voor gebalanceerd geluid en intense bassen. Overleggen via TeamSpeak, je vijand lokaliseren of helemaal opgaan in de sound van je game; het is geen probleem voor de CAGE ONE. Je kunt de koptelefoon aansluiten met een audiokabel met een 3,5 mm stekker en je bent klaar voor een nieuw game avontuur op je Windows-pc, Mac, PlayStation of Xbox. Met het ultralichte design en de zachte, weelderige verwisselbare oorkussens weet je zeker dat je je game helemaal kunt uitspelen met next level sound!


Meer informatie nodig over gaming en gerelateerde thema's?

Gaming headset modding in een notendop

Maak je eigen streaming kanaal op twitch

De invloed van een geluidskaart op de pc

Filteren
Herstellen Sluiten