Noise cancelling koptelefoon

Ga naar inhoud
Menu openen Menu sluiten
Home
Noise Cancelling-Kopfhörer

Fluisterstil

Noise cancelling

Productlijst filter

Filter Herstellen

3 Resultaten

Alle Noise cancelling koptelefoon producten: 3 Resultaten
Sluiten
  • € 129,00 € 200,00
Taal Selecteer taal store

 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

Noise cancelling koptelefoons – waar dienen ze voor?

Je kent het wel – in de bus of trein op weg naar het werk wil je niet altijd meegenieten van de verhalen of telefoontjes van je medereizigers. Of je bent bezig op kantoor met een klusje dat je volle concentratie verlangt, en je wilt even helemaal geen collega’s horen. Vaak zet je dan een koptelefoon op met passende muziek, maar dat is dan toch niet optimaal. Want om je buitenwereld echt buiten te kunnen sluiten, moet je de muziek flink hard zetten en dat is weer een belasting voor je oren.

Veel koptelefoons - vooral over-ears - reduceren door hun constructie al een deel van de omgevingsgeluiden, maar wil je echt genieten van rust en stilte, dan is een active noise cancelling koptelefoon, ook wel stilte koptelefoon of no noise koptelefoon genoemd, de perfecte optie.

Verschil noise isolating en noise cancelling koptelefoon

Noise-Isolating koptelefoon

Om niet te veel van de omgeving om je heen mee te krijgen, kun je een noise isolating koptelefoon opzetten. Verwar dit echter niet met een ruisonderdrukkende koptelefoon. In het geval van een geluidsisolerende koptelefoon gaat het om passieve ruisonderdrukking. Dat betekent dat je omgevingsgeluiden niet of minder hoort vanwege de bouwwijze van de koptelefoon – denk aan over-ears die het hele oor omvatten, zoals de TEUFEL MASSIVE. Noise isolating koptelefoons hebben dus geen ingebouwde noise cancelling technologie. Maar ook op maat gemaakte of in ieder geval zeer goed passende in-ear koptelefoons, zoals de MOVE BT, kunnen het externe geluid een dempen en zorgen zo voor een stil muziekplezier. Noise cancelling vind je bij teufel in de REAL BLUE NC.

Noise cancelling koptelefoons

Heb je het over een ANC (active noise cancelling) koptelefoon, dan is er altijd een ruisonderdrukkende technologie geïntegreerd. Bij deze noise cancelling technologie zijn er kleine microfoontjes aan de buitenkant van de koptelefoon ingebouwd die het omgevingsgeluid opnemen en ze weer een fractie later weer terugzenden. Dit heet anti-geluid. De geluidsgolven heffen elkaar als het ware op, waardoor de buitenwereld gedempt wordt. Geen storende geluiden van vliegtuigmotoren, het geroezemoes in de trein, bus of drukke kantoortuinen.

Het ANC kun je ook aanzetten zonder muziek – zo kun je weer rustig even bijkomen van een drukke dag of je vol concentreren op je werk. Voor het functioneren van de microfoontjes en de geïntegreerde elektronica van de active noise cancelling headphones is een aparte batterij nodig, die echter weer oplaadbaar is – bijv. via USB.

Gerelateerde onderwerpen: