Dolby Atmos

Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Menu openen Menu sluiten
Home
Dolby Atmos

360 graden home cinema sound van Teufel

Dolby Atmos

Beleef een film, geniet van het beeld én de sound. De Teufel sets voor Dolby Atmos, DTS:X en AURO 3D gaan nog een stap verder dan een klassieke home cinema set. Met een 360 gradengeluid wordt film kijken een ongeëvenaarde ervaring. De Reflekt luidsprekers kun je met veel Teufel surround sets combineren en functioneren als reflectie- of directstralers.Productlijst filter

Filter Herstellen

5 Resultaten

Alle Dolby Atmos producten: 5 Resultaten
Sluiten
  • € 299,00 € 3.600,00
Taal Selecteer taal store

Dolby Atmos setup

True 3D sound

De Teufel Reflekt speakers zijn hartstikke flexibel en bieden verschillende Dolby Atmos setup-mogelijkheden. De sound engineers van Dolby laten op hun website de verschillende manieren voor een goede Atmos setup zien.

Dolby Atmos 5.1.2

Reflekt Deckenmontage 5.1.2 Set
Reflekt Upfiring 5.1.2 Set

Dolby Atmos 5.1.4

Reflekt Deckenmontage 5.1.4 Set
Reflekt Upfiring 5.1.4 Set

Dolby Atmos 7.1.2

Reflekt Deckenmontage 7.1.2 Set
Reflekt Upfiring 7.1.2 Set

Lezen over Dolby Atmos

Meer dan surround - Dolby Atmos bij Teufel

Je vind jouw Soundbars leuk, maar je favoriete films missen toch nog een finishing touch? Je wilt adembenemende geluidsdiepte en realistische effecten die je midden in de actie plaatsen? Wil je zelfs de regendruppels uit het plafond horen vallen en versteld staan van speciale effecten? Dan is Dolby Atmos echt iets voor jou. Waar de grenzen van een stereo installatie of Bluetooth speakers al goed opgebruikt zijn, komen onze Home cinema in beeld. Wij bieden je niet alleen de benodigde passieve speakers of uitbreidingsets apart aan, maar ook complete, op elkaar afgestemde geluidssystemen inclusief onze REFLEKT speakers voor Dolby Atmos. Uiteraard worden onze Dolby Atmos sets geleverd met een bijpassende AV-receiver en een krachtige subwoofer voor de nodige bas. De geconcentreerde wereld van driedimensionale geluidservaring is slechts een klik verwijderd!

Wat is Dolby Atmos?

In tegenstelling tot Dolby Digital, Dolby Surround of DTS staat het geluidsformaat Dolby Atmos theoretisch het afspelen en verwerken van een oneindig aantal geluidssporen toe. Het is dus een degelijk formaat. Strikt genomen zijn er geen "Dolby Atmos-luidsprekers", maar wel luidsprekers met een licentie die deze audio sporen weergeven.

Omdat theoretisch elke filmscène en elk daarin zichtbaar voorwerp ook sonisch moet worden gereproduceerd, worden dergelijke formaten ook wel objectgebaseerd genoemd. Door de verschillende signalen voor elke afzonderlijke luidspreker, gebaseerd op de respectieve filmscène, wordt het audiosignaal zodanig verwerkt dat de indruk wordt gewekt alsof men zich direct in de filmactie bevindt. Bovendien worden veel meer signalen en informatie verwerkt dan bij Dolby Digital of DTS, waardoor je veel meer details waarneemt met een enorme precisie. Je kunt je direct in de film onderdompelen en met al jouw zintuigen van de actie genieten. Voor de speciale geluidssignalen die vanaf het plafond of "van boven" moeten worden gehoord, heeft de desbetreffende AV-receiver overeenkomstige luidsprekeraansluitingen op de achterkant, die tijdens de installatie worden toegewezen. Daartoe beschikt de receiver uiteraard over een automatisch kalibratiesysteem, waarbij je stap voor stap wordt begeleid om het optimale resultaat voor uw home-cinema geluidssysteem te bereiken.

Hoe installeer ik mijn luidsprekers voor Dolby Atmos?

Je kunt onze REFLEKT-luidsprekers eenvoudig aansluiten op jouw bestaande surroundsysteem als je beschikt over de nodige aansluitingen op de AV-receiver. Enerzijds kun je de REFLEKT-luidsprekers opstellen als "reflectieluidsprekers" op bijvoorbeeld een vloerstaande luidspreker. Om dit te doen, zet je de schakelaar op de achterkant op "reflective mode". Op die manier wordt het geluid weerkaatst door het plafond om op jouw sofa te worden gehoord. Als alternatief kun je de REFLEKT gebruiken als "direct speaker". Om dit te doen, zet je de schakelaar op "direct mode" en bevestig je de luidsprekers aan de voorwand net onder het plafond, zodat het geluid schuin naar de luisterpositie wordt uitgezonden.

Op deze manier kunt je het geluid vanaf de zitpositie beluisteren.

Zo kunt u uw Dolby Atmos-systeem afstemmen op uw kamer.

Waar sluit ik de luidsprekers voor Dolby Atmos aan?

Omdat de aanduiding van de overeenkomstige kanalen kan verschillen naargelang de fabrikant van de AV-receiver, dient je de setup wizard van de receiver te gebruiken voor de setup of aansluiting. Zo kunt je precies de kanalen toewijzen die bedoeld zijn voor de Atmos-signalen. Bij nieuwere AV-receivers wordt een grafiek weergegeven op het scherm van jouw TV en worden de luidsprekeraansluitingen zelf expliciet vermeld. In principe moet je er bij de aanschaf van een receiver op letten dat hij ten minste 7 afzonderlijke luidsprekerkanalen ("7.1 of 7.2") heeft. Met "Atmos receivers" kun je de laatste twee kanalen configureren als uitgangen voor plafondluidsprekers. Op het toestel zelf worden deze aansluitingen meestal aangeduid met "High" of "Surround Back".

Alternatieven voor Dolby Atmos

Naast Dolby Atmos zijn er nog andere geluidsformaten die ook 3D-audiosignalen verwerken en weergeven. Dit zijn momenteel DTS:X en Auro 3D. Het belangrijkste verschil is de hoeveelheid verwerkte gegevens. Met DTS:X is dit aanzienlijk hoger, waardoor theoretisch (althans in zuiver wiskundige termen) meer details worden weergegeven. Met Dolby Atmos zijn voor deze signalen minimaal twee luidsprekers vereist. Met Auro 3D, echter, zijn het er vier. Daarom is voor Auro 3D een AV-receiver met ten minste 9 afzonderlijke luidsprekerkanalen nodig.

Kan ik Dolby Atmos gebruiken via streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime?

Dit is helaas nog niet mogelijk. Momenteel worden films door de aanbieders van streamingdiensten nog hooguit in Dolby Digital 5.1 uitgezonden. Het datavolume voor Dolby Atmos-signalen is echter aanzienlijk groter, en daarom is het nog niet mogelijk om ze via het internet te verzenden. Je zult dus alleen de beste kwaliteit voor beeld en geluid bereiken met Blu-Rays. Bovendien moet de Blu-Ray speler worden aangesloten op de AV-reciever via een HDMI-kabel. Alleen als jouw TV een nieuwe HDMI eARC-aansluiting heeft en ook het audiosignaal kan verwerken, moet je de Blu-Ray speler op de TV aansluiten en het geluid via HDMI eARC naar de AV-receiver leiden. Maar zelfs als je geen Atmos-signaal ontvangt, kunt je de instellingen op de AV-receiver gebruiken om een virtueel 3D-geluid te genereren, dat vervolgens ook de luidsprekers op de "Atmos-uitgangen" zal afspelen..