Stereo gaming

Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Gaming producten

Een goede start

Stereo gaming

PC Lautsprecher 2.1 von Teufel
4 Producten
4 Producten
4 van 4 worden getoond

PC speakers & top sound voor gaming

De gaming-industrie groeit gestaag en krijgt steeds meer aanhangers. Niet alle liefhebbers noemen zichzelf gamer, maar de tijden van de soms twijfelachtige reputatie van nerds, computerfans en gamers zijn definitief voorbij. Dit is onder meer te danken aan de technische vooruitgang en ook aan het feit dat tegenwoordig bijna elk huishouden beschikt over een pc met speakers of een console zoals de Xbox of een PlayStation (PS4 /PS5).

De hardware van al deze modellen is zeker in staat om games weer te geven in HDR, 4K of zelfs betere resoluties. Wat de sound betreft, laat de kwaliteit vaak te wensenover. In consoles vind je bijvoorbeeld geen speakers, omdat het geluid rechtstreeks via de tv komt. In sommige gevallen zijn pc-speakers ingebouwd, maar het geluid van de geïntegreerde pc-luidsprekers is nauwelijks beter dan de speaker van een smartphone of tablet. Als jij je desktop-pc, laptop, console of netbook ook gebruikt om films te streamen via Netflix of Amazon of om naar muziek te luisteren via Spotify, bijvoorbeeld, dan is het zeker een overweging waard om de sound een upgrade te geven.

Afhankelijk van het apparaat kun je externe USB pc-speakers, een 2.1 soundsysteem, soundbar of actieve luidsprekers, zoals de ULTIMA 40 ACTIVE van Teufel, inzetten als een all-in-one-oplossing. 2.1 Soundsystemen hebben het grote voordeel dat ze nauwelijks ruimte innemen op je bureau en bijna niet opvallen, terwijl ze wel krachtige bassen en precieze hoge tonen bieden. De reden hiervoor is dat verschillende componenten de belangrijke geluidstaken verdelen. Daarom zijn 2.1 speakersystemen bijzonder geschikt voor pc-gamers, aangezien zij de speakers links en rechts van de monitor kunnen zetten en ze makkelijk in de gaming setup kunt integreren.

Met een minimale aanpassing van de luisterpositie zit je in de zogenaamde "sweet spot" en kun je alle details in films, games of reportages duidelijk horen. Als je geen zin hebt in speakers naast je monitor, is onze gaming-soundbar, de CINEBAR ONE, het perfecte alternatief. Dankzij het handige formaat van deze soundbar met USB-aansluiting kun je hem direct onder je monitor plaatsen, terwijl de aan de zijkant geïntegreerde drivers dankzij onze Dynamore®-technologie een ongeëvenaarde virtuele surround sound genereren. Voor de basliefhebbers onder ons zijn dergelijke pc-speakers natuurlijk ook verkrijgbaar met een extra subwoofer, die je afhankelijk van het model, optioneel draadloos kunt gebruiken. Op deze manier heb je geen last van overbodige kabels. Aansluiting op de computer is met de USB-poort een eitje. Als alternatief kun je ook de optische digitale ingang (Toslink) gebruiken en rechtstreeks aansluiten op de optische uitgang van je soundkaart (indien beschikbaar). Het is zelfs mogelijk om systemen met Dolby Atmos via HDMI aan te sluiten.

Als je geen computer gebruikt, maar wel van spelconsoles zoals Nintendo Switch, PS4, PS5 of XBox houdt en op zoek bent naar een krachtige sound, dan is een pc-soundbar of een 3-kanaals systeem zoals onze ULTIMA 40 ACTIVE ideaal. Aansluiten op je tv gaat eenvoudig via HDMI ARC. De huidige flastcreens herkennen de speakers automatisch via HDMI en geven het geluid weer zonder vertraging via de speakers of soundbar. Voor het finetunen kun je het beeld en geluid op de huidige tv-toestellen aanpassen via de geavanceerde instellingen. Een ander voordeel van deze systemen is dat ze hartstikke geschikt zijn voor het afspelen van films.

Pc-speaker 2.1: krachtige sound dankzij subwoofer

Pc-speakersystemen in een 2.1 configuratie voorzien luisteraars van uitstekend stereogeluid bij een computer. Aangezien de satellietspeakers te klein zijn om de nodige lage tonen weer te geven, krijgen deze luidsprekers ondersteuning van een subwoofer. Deze neemt het basbereik voor zijn rekening. De reden hiervoor ligt verborgen in de subwoofer zelf, waarin de versterkermodule en filters voor het splitsen van de signalen zijn ingebouwd.

Over het algemeen verbeteren 2.1 speakersystemen zoals de CONCEPT C of de ULTIMA 40 ACTIVE CLUB EDITION niet alleen de sound van je computer of tv, maar bieden ze ook diverse aansluitingsmogelijkheden.

  • Bluetooth draadloze transmissie voor muziek en/of audiobestanden
  • Afstandsbediening (via infrarood)
  • Met USB-aansluiting en geïntegreerde USB-soundskaart
  • Geïntegreerde draadloze bediening van de subwoofer met de ULTIMA 40 ACTIVE

Hoe werkt een 2.1 speakersysteem op een pc?

Terwijl op het bureau slechts twee relatief kleine speakers hun werk doen en de midden- en hoge frequenties voor hun rekening nemen, zorgt een subwoofer voor het nodige basvermogen. Zoals gezegd, bevat deze wanneer het een actief systeem is ook de nodige elektronica, zoals versterker, cross-overs en DSP voor digitale geluidsformaten zoals Dolby Digital. Aangezien lage tonen voor het menselijk oor zeer moeilijk te lokaliseren zijn, is de plaatsing van de subwoofer akoestisch niet belangerijk.

Je kunt hem dus naast, onder of achter het bureau zetten zonder kwaliteitsverlies van geluid. In ieder geval kun je het grootste deel van de set uit het oog in de ruimte plaatsen. Voor de game-ervaring is de subwoofer niet onbelangrijk, aangezien deze de lage tonen van geluidseffecten (bijv. een explosie of een helikoptergeluid) bijzonder realistisch weergeeft. Voor een goede game-ervaring zijn subwoofers dus eigenlijk onmisbaar. Veel games hebben digitale geluidstracks zoals DTS of Dolby Digital, die veel bas nodig hebben, denk aan explosies of omgevingsgeluiden, zodat je de subwoofer goed in het spel kan integreren. Ben je een gamers die van veel bas houdt? Dan kun je niet om een subwoofer heen. Frontfire subwoofers zijn hier bijzonder aan te bevelen.

Style in game & sound:

Dankzij de kleine afmetingen passen gaming soundbars of pc-speakers perfect naast of onder de monitor. Bij 2.1 speakersystemen kun je de luidsprekers ook op een plank zetten of met de bijbehorende muurbeugels aan de muur hangen. Deze opstelling bespaart niet alleen ruimte, maar ziet er ook goed uit. Onze soundbars zijn bijzonder handig voor consoles, omdat ze compact onder de tv of op je tv-meubel passen. Veel speakers hebben geïntegreerde sleutelgatopeningen aan de achterkant, waarmee je ze makkelijk kunt ophangen. Onze CINEBAR ONE gaming-soundbar heeft een M6-schroefdraad aan de achterkant voor de bijpassende muurbeugel (AC 3500 SM).

Dankzij het grote aanbod aan beste soundbars, vindt elke gamer bij ons het passende speakersysteem dat overtuigt met sound, design en lage prijs. Of het nu gaat om een 2.1 pc-speaker voor je computer, laptop, notebook, of een soundbar voor je console. Geniet van de ultieme game-ervaring met sterke stereo sound en krachtige bas.

Relevante thema's:

Filtern
Herstellen Sluiten