Complete systemen

Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Home cinema producten

Ready to rumble

Home cinema sets

Heimkino Komplettanlagen
31 Producten
31 Producten

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

 • Wat is een home cinema?

  Een home cinema, ook wel thuisbioscoop genoemd, is een geavanceerde entertainmentopstelling in huis die is ontworpen om een bioscoopervaring te bieden voor het bekijken van films, televisieprogramma's, sportevenementen en andere audiovisuele content. Het doel van een home cinema is om de kijk- en luisterervaring te verbeteren door hoogwaardige audio- en videocomponenten te gebruiken en de ruimte zodanig in te richten dat deze lijkt op een echte bioscoopomgeving.

 • Hoe werken minispeakers?
 • Hoe positioneer ik minispeakers in de ruimte?
 • Waar moet ik op letten bij de instellingen van de AV-receiver?
 • Voor welke ruimtes zijn mini-luidsprekers geschikt?

Home cinema systeem: receiver en speakers in een set

Je houdt van blockbusters en Hollywood-films en wilt eindelijk je eigen home cinema opzetten voor een echte surround sound en het echte bioscoopgevoel thuis? Verspil geen tijd en energie meer in het zoeken naar de juiste luidsprekers en bijpassende receiver. Onze complete home cinema systemen zijn dé oplossing voor jou, omdat de afzonderlijke componenten, zoals subwoofer, luidsprekers en AV-receiver, op elkaar zijn afgestemd. Geen urenlang onderzoek en je hoeft de producten niet in verschillende shops te kopen. Een ander voordeel van complete systemen is dat de nodige kabels meestal zijn bijgeleverd. Naast het "klassieke" home cinema systeem met een afzonderlijke AV-receiver zijn er natuurlijk ook compactere oplossingen, zoals een soundbar. Meer informatie vind je hier.

Hoe sluit ik mijn home cinema systeem aan?

In de regel heb je hiervoor verschillende mogelijkheden. In klassieke home cinema systemen fungeert de AV-receiver (versterker) als een soort "controlecentrum" en in principe kun je bijna alle externe toestellen zoals consoles, blu-ray spelers of satellietontvangers via HDMI aansluiten op de receiver. Daarnaast verwerkt de receiver alle geluidssignalen en formaten van bluetooth tot Dolby Digital of Dolby Atmos. De verbinding met de tv of beamer gebeurt ook via HDMI. Op die manier verstuurt de receiver het beeld van externe toestellen, zoals Blu-rayspelers, dvd-spelers of Apple TV, via de AV-receiver naar de tv. De receiver verwerkt ook nauwkeurig de geluidsignalen en stuurt ze door naar de speakers. Bovendien hebben de huidige AV-receivers extra audio-aansluitingen, zoals RCA-ingangen of, in sommige gevallen, phono-aansluitingen voor je platenspeler. De luidsprekers sluit je met luidsprekerkabels aan op de daarvoor bestemde aansluitingen op de receiver.

Natuurlijk hebben wij ook alternatieven voor klassieke thuisbioscopen met passieve speakers en aparte versterkers in ons assortiment. Als je iets krachtiger zoekt dan een soundbar, maar je toch grote 3-kanaals luidsprekers wilt gebruiken, is de ULTIMA 40 ACTIVE SURROUND "4.0 Set" een goede keuze, omdat deze al over een 260-watt vermogensversterker beschikt die in de actieve speaker is geïntegreerd. Optioneel kan je het systeem uitbreiden met een subwoofer en is ook een virtuele centerspeaker geïntegreerd. De software doet er qua sound en spraakverstaanbaarheid nog een laagje bovenop.

Waar moet ik op letten als ik een home cinema systeem koop?

Het grote voordeel van complete systemen is dat de luidsprekers al op elkaar zijn afgestemd. Bij de aankoop van een compleet home cinema systeem moet je enkel nog rekening houden met de grootte van de ruimte en het ontwerp van de speakers zelf. Als je bijvoorbeeld naast filmavondjes ook veel naar muziek luistert, is een set met vloerstaande luidsprekers geschikt, omdat het grotere volume van de speakers een vollere muziekweergave mogelijk maakt. Bovendien geeft de 3-kanaals speaker de stereosignalen optimaal weer.

Als je de voorkeur geeft aan een slanker ontwerp, zijn zuil- of thuisbioscoopsystemen met microluidsprekers aanbevolen. De kleine microspeakers kan je elegant en gemakkelijk in elke huiskamer integreren en bieden ondanks hun compacte grootte een nauwkeurige en dynamische sound. Voor de nodige lage tonen is een extra subwoofer nodig, zodat je soundsysteem de nodige power heeft.

Als bioscoopliefhebbers kijk je best eens naar onze THX-gelicentieerde home cinema systemen. Deze home cinema systemen hebben drie identieke voorluidsprekers met extreem lage toleranties voor een homogene, nauwkeurige sound. De behuizingen van de voorluidsprekers hebben een gesloten achterzijde, wat zorgt voor een zuiver, gedetailleerd geluid van je soundsysteem, ongeacht het volume. De dipoolluidsprekers in het achterste gedeelte hebben speakers die naar ten minste twee kanten (voor en achter) uitstralen. Hierdoor ontstaat een alomvattend geluidsbeeld dat surround sound angstaanjagend realistisch maakt, zonder dat de luidsprekers zelf te lokaliseren zijn. Home cinema systemen met THX luidsprekers bereiken daardoor hoge, vervormingsvrije volumes, net als in de bioscoop, voor een realistische weergave van Dolby Atmos, Dolby True HD, Dolby Digital, Dolby Surround of DTS-HD geluidsformaten.

De setup is key

De beste sound krijg je uit een klassiek 5.1 home cinema systeem als de luidsprekers juist zijn geplaatst. Voor systemen met directe rearspeakers (in tegenstelling tot dipolen) moet je de speakers op een hoogte van ca.1,50 m plaatsen en afstemmen ten opzichte van de luisterpositie. Als je de rearspeakers vlak bij je bank plaatst, kun je ze ook van de luisterpositie wegdraaien om een beter surround effect te creëren. In principe moet je bij het inrichten van de frontspeakers ook rekening houden met de zogenaamde "stereodriehoek", zodat je op het punt van deze denkbeeldige driehoek zit. We raden dipoolluidsprekers in het achterste gedeelte aan voor gesloten ruimten zonder schuine plafonds, omdat ze werken met muurreflecties. In het beste geval plaats je dipolen als rearspeakers daarom op een hoogte van ca. 1,80 m - 2,00 m (net onder het plafond). De afstand tussen de rearspeakers moet ten minste 1 meter bedragen. Je kunt dipoolluidsprekers zowel op de achterwand als op de zijwanden monteren.

De beste plaats voor de centerspeaker is onder de tv op een dressoir of je kunt de geïntegreerde sleutelgatopeningen gebruiken voor wandmontage (niet beschikbaar bij elke centerspeaker). De centerspeaker is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de weergave van dialogen in films. De subwoofer kun je overal in de kamer plaatsen, maar plaats hem niet in de hoek van de kamer, aangezien dit kan leiden tot storende frequenties en gebrom. De subwoofer plaats je beter ook niet direct naast de bank (met uitzondering van de T 4000 vlakke subwoofer, die je onder de bank kan plaatsen). De beste basweergave bereik je namelijk aan de voor- en achterkant van de kamer, maar niet op de luisterplek zelf. Daarom moet je de subwoofer eerder vooraan of achteraan in je home cinema opstelling plaatsen.

Compacte home cinema: onze soundbars

Als je geen vervelende kabels wilt of gewoon geen plaats hebt voor een AV-receiver in je woonkamer, dan is een soundbar misschien wel iets voor jou. Als een 2.0 of 2.1 stereo set of als een 4.0, 4.1 of 5.1 surround systeem. Voor bijna alle soundbars (met uitzondering van de CINEBAR ONE) kun je ervoor kiezen om de EFFEKT 2 draadloze rearspeakers als upgrade of rechtstreeks aan de set toe te voegen. Deze zijn via een draadloze verbinding met de soundbar verbonden en hebben alleen een eigen stroomvoorziening nodig. Zo vermijd je lelijke kabels door je woonkamer. Nog een voordeel: onze subwoofers kun je ook draadloos aansturen. Overigens bieden wij ook complete systemen inclusief blu-ray speler, zoals onze CINEBAR PRO surround + Panasonic UB824 set. Als alternatief voor de soundbars bieden wij ook de Teufel CINEDECK aan. Bij de sounddeck is de subwoofer in de behuizing geïntegreerd en kan je de tv op de CINEDECK plaatsen. In deze high end sounddeck hebben we 9 krachtige luidsprekers ingebouwd met een echt middenkanaal voor de best mogelijke spraakverstaanbaarheid en daarnaast ook acht eindversterkers voor hoge volumes en de beste sound. De CINEDECK kan je gebruiken in ruimtes tot 25 m², heeft uiteraard bluetooth en kan je ook uitbreiden met de EFFEKT 2 draadloze luidsprekers of is verkrijgbaar als set. Bovendien hebben al onze soundbars en het sounddeck geïntegreerde encoders voor Dolby Digital of (afhankelijk van het model) DTS geluidsformaten. Daarom worden soundbars en sounddecks vaak "all-in-one"-systemen genoemd. In een set-up met een soundbar of sounddeck kun je beter externe apparaten zoals blu-rayspelers, consoles of dvd-spelers rechtstreeks op de tv aansluiten. Soundbars of sounddecks kun je gemakkelijk aansluiten via de HDMI ARC-aansluiting van het tv-toestel.

Relevante thema's:

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Producttype
 • Streaming
 • Serie
 • Kleur
 • Soort
 • Configuratie
 • Aansluitingen
 • Afspeelkanalen
 • Dynamore®
 • Video
 • Multiroom
 • Geluidsformaten
 • Spraakondersteuning
 • Radio
 • Media