Waterdicht

Ga naar inhoud
Selecteer taal store
Home
Alle Speakers producten

Voor de Belgische plensbui

Waterdichte koptelefoons en speakers

PDS - AIRY SPORTS - steel blue - Lifestyle
12 Producten
12 Producten
12 van 12 worden getoond

Waterdichte koptelefoons & speakers van Teufel

Liefhebbers van outdoorsport weten het al lang: storm, regen of zelfs een beetje motregen kunnen je spel- en sportplezier snel bederven, vooral als kleding doorweekt raakt of sportaccessoires door water worden beschadigd. Zelfs een sterke batterijduur en een waterafstotende smartphone helpen niet veel. Regel nummer één is weerbestendige kleding. Maar als je in alle weersomstandigheden van je sound wilt genieten, moet ook je audio-apparatuur op zijn minst spatwaterdicht zijn. Dergelijke draagbare speakers en koptelefoons zijn inmiddels ook verkrijgbaar in het betaalbare prijssegment. Bovendien is het ook handig dat de waterdichte speaker of koptelefoon ook bluetooth heeft om draadloos muziek af te spelen. Met onze waterdichte en waterbestendige bluetooth speakers en bluetooth koptelefoons kunt je ongestoord van een krachtige sound genieten in de tuin, op het strand of zelfs tijdens een wandeling in het bos, ongeacht het weer.

Kan ik een koptelefoon gebruiken bij het zwemmen?

De meeste koptelefoons met kabel. Over-ear koptelefoons of smart home speakers zijn minder geschikt voor gebruik buitenshuis, aangezien de gevoelige elektronica zelden beschermd is tegen water. Koptelefoons of speakers zonder certificatie voor het gebruik in water mag je daarom onder geen enkele omstandigheden in het water gebruiken. Bovendien bestaat er ook een gezondheidsrisico als de elektronica nat wordt. Daarom bestaat er een nauwkeurige certificatie voor waterdichte en waterbestendige producten. De IP-codes (International Protection) geven de waterdichtheid, de bescherming tegen het binnendringen van stof of vuil en de bescherming tegen aanraking aan. Voor koptelefoons en portable bluetooth speakers zijn water- en zweetbestendigheid en de bescherming tegen stof of vuil van bijzonder belang. Vooral voor outdoortraining, het strand of in het zwembad is het zinvol aandacht te besteden aan voldoende bescherming. Daarom moeten speakers en koptelefoons voor buitenshuis aan extra voorwaarden voldoen, zodat ze tegen een stootje, stofje of druppeltje kunnen.

Waterdicht of waterbestendig? Wat is het verschil?

Het verschil is dat, in vergelijking met waterbestendige speakers of koptelefoons, draagbare bluetooth speakers of koptelefoons eigenlijk alleen als "waterdicht" worden beschouwd als ze een IPX7-certificering hebben. Dan kun je ze ook buiten gebruiken in het meer, bij het surfen op het strand of zelfs bij het zwemmen (alleen onderdompeling van korte duur mogelijk).

Bluetooth speakers of koptelefoons met een IPX 5-certificatie mag je daarentegen niet onderdompelen of blootstellen aan hevige regen of storm. Motregen of lichte vervuiling zijn echter geen probleem. Joggen in lichte regen is ook geen probleem voor bluetooth koptelefoons met IPX5-certificering.

Waar vind ik de IPX certificatie?

Ontdek onze sterke, robuuste bluetooth speakers en koptelefoons en vind het passende product. De relevante informatie over functies en in het bijzonder over de IPX certificatie vind je op elke productpagina onder het punt "features". Aanvullende informatie is ook te vinden onder "Highlights" en in ons Magazine.

Relevante thema's:

Filtern
Herstellen Sluiten